Șeful PNL, despre alegerile din 2024: Să spunem oamenilor ce am făcut și să recunoaștem ce nu am făcut

Șeful PNL, despre alegerile din 2024: Să spunem oamenilor ce am făcut și să recunoaștem ce nu am făcut

Șeful PNL și secretarul general al partidului au transmis mesaje referitoare la alegerile din 2024 în cadrul școlii de vară a Organizației Femeilor Liberale. Nicolae Ciucă susține că liberalii trebuie să transmită ce a realizat partidul, dar și ce nu a reușit.

Nicolae Ciucă, șeful PNL FOTO: Inquam Photos

Nicolae Ciucă a punctat că PNL se află la guvernare de la finalul anului 2019, precizând că a fost o perioadă dificilă în care partidul a erodat și continuă să erodeze.

Șeful PNL a subliniat nevoia ca reprezentanții liberali să meargă în fața alegătorilor și să spună ce au făcut, dar să recunoască și ce nu a reușit partidul:          „Sunt și lucruri pe care nu am putut să le facem! Cred că oamenii vor aprecia de la noi onestitatea, sinceritatea, puterea de a recunoaște și lucrurile bune, și lucrurile mai puțin bune”. 

„Avem nevoie să mergem înapoi la familii, prieteni, comunitatea în care ne desfășurăm activitatea, la cei pe care vrem să îi reprezentăm și să le spunem ce vrem să facem. Nu doar prin angajamente politice din care să nu înțeleagă nimic”, a precizat președintele PNL.

Bode: Avem misiune să legăm speranțele românilor de PNL

Secretarul general al PNL a precizat că liberalii au misiunea dificilă de a reuși să lege speranțele românilor, viitorul României, de PNL.

„Ca liberali, avem o misiune importantă împreună, și nu mă refer doar la perspectiva anului electoral 2024, care trebuie să ne găsească uniți în jurul obiectivelor fixate. Mă refer, distinse doamne, la misiunea dificilă prin care să legăm speranțele românilor, viitorul României, de PNL”, a transmis Lucian Bode la școala de vară a OFL.

Liberalul a punctat că deficitul de încredere este cel mai mare dușman al clasei politice și a precizat că la guvernare erodarea este mai puternică: „Am fost în opoziție și știm cât de ușor este să critici, dar acum critica făcută de partidele de opoziție, din păcate,  este lipsită de substanță pentru că nu au soluții”.

„Aveți vocația serviciului public, ceea ce vă recomandă să duceți mesajul liberal mult mai ușor către oameni. Nu neglijați că oamenii vor fi în centrul campaniilor care vor urma, indiferent de retorica politică și temele pe care le vom aborda. Ca liberali, facem politică pentru oameni și nu trebuie să uităm niciodată acest lucru”, a precizat Lucian Bode.

Totodată, secretarul general a precizat că „lipsa de încredere și ochii ațintiți doar pe sondaje nu sunt un factor mobilizator”: „Sigur, ne folosim de sondaje pentru a ne calibra strategiile și mesajele, dar nu trebuie să ne transformăm în apostolii apocalipsei”.

Referitor la candidații pentru alegerile din anul 2024, Bode a precizat că fiecare filială are obligația să facă „o selecție atentă a candidaților pentru că vom convinge electoratul doar dacă calitatea acestor candidaturi este una de excepție”.

„Vor exista baremuri clare de asumare  și responsabilități pentru fiecare filială și, în această toamnă, o să transmitem fiecărei filiale un target pe care trebuie să-l atingă la viitoarele alegeri”, a punctat acesta.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat