Șeful Poliției Rutiere Timiș, adus la DNA

Șeful Poliției Rutiere Timiș, adus la DNA

Șeful Poliției Rutiere Timiș, Marcel Crăciunescu, a fost adus luni seară la DNA Timișoara pentru audieri în dosarul "IPJ". El refuzat să facă declarații la intrarea la audieri.

Luni după-amiază au fost aduși sub escortă la procurorii anticorupție șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Timiș, comisar-șef Sorin Muntean, și adjunctul său, comisar-șef Florin Bolbos, primarul orașului Recaș, Pavel Teodor, precum și șeful Poliției Lugoj, comisar-șef Claudiu Chebici, care a ieșit de la audieri și a afirmat că a dat declarație în calitate de martor, și șeful Poliției Rutiere Lugoj, comisarul-șef Marius Rad.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, omul de afaceri Gelu Milutinovici, așteptat și el să fie adus la DNA Timișoara, ar fi fost interceptat de SRI în timp ce intervenea la șeful Poliției Timiș pentru a-l sprijini pe primarul din Recaș să scape de polițistul care nu se supunea deciziei lui de a nu se mai face controale în localitate.

Pe parcursul zilei de luni, procurorii anticorupție au ridicat documente și aparatură IT de la mai multe instituții.

DNA a informat luni dimineață că sunt efectuate percheziții în opt locuri situate în județele Timiș și Arad dintre care cinci sunt instituții publice, iar restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

"Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul Teritorial Timișoara efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție comise în perioada 2013-2014. În cursul zilei de 19 ianuarie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în opt locații situate în județele Timiș și Arad, din care cinci sunt instituții publice, iar restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice", se arată într-un comunicat al DNA transmis luni AGERPRES.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, Direcției Generale Anticorupție și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Halep, decizie majoră pentru French Open: Simona are de acum o singură șansă să joace la Paris

2 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

3 Câte rachete supersonice are Rusia pe stoc, potrivit estimărilor ucrainene

4 VIDEO George Simion, derapajul disperării? / Ți-au slăbit șuruburile, țărănușule?

5 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia