Șeful PPE anunță primele nume de pe lista PNL pentru europarlamentare

Șeful PPE anunță primele nume de pe lista PNL pentru europarlamentare

Manfred Weber, președintele Partidului Popular European, a cerut celor din PNL o listă cu candidați puternici și a dat exemplul a doi europarlamentari care s-ar regăsi pe listă și care sunt apreciați: Siegfried Mureșan și Rareș Bogdan.

Manfred Weber și Nicolae Ciucă FOTO Inquam photos

Vreau să subliniez că România trebuie să pună oameni competenţi în Parlamentul European. România va decide pe 9 iunie dacă veţi avea o echipă puternică în Bruxelles au îşi va irosi voturile pe extremişti. Îndemnul nostru este să trimiteţi oameni competenţi în Parlamentul European”, a declarat Manfred Weber, într-o conferință comună cu Nicolae Ciucă.

Liderul popularilor europeni a menționat două nume care ar urma să fie pe lista pentru europarlamentare. „Vreau să-l menționez pe rareș Bogdan, care este și liderul delegației României din Parlaentul European. Când interesele României sunt afectate, el ridică mâna și apără interesele României”, a punctat Weber.

Șeful PPE a avut cuvinte de apreciere și pentru Siegfried Mureșan, vicepreședinte al PPE. „Aș vrea să-l menționez și pe Siegfried Mureșan, vicepreședinte al PPE și vicepreședinte al grupului PPE, care a fost raportul principal al Mecanismului de Redresare. El este și un lider de top al PNL la nivel european”.

Motivele pentru alegerea României

Manfred Weber a mai arătat că „unul dintre principalele motive pentru care au ales România pentru a organiza congresul PPE este pentru că aici PPE are doi lideri extrem de importanti, Nicolae Ciucă şi Klaus Iohannis”. Weber a mai spus că al doilea motiv pentru care au ales să vină la Bucureşti este pentru că PPE se defineşte un partid de centru dreapta şi al ţărilor est-europene.

Al treilea motiv este că România este aproape de Ucraina. Suntem partidul care sprijină Ucraina atât cât putem şi urmărim şi situaţia din Moldova”, a completat Weber.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană