Şeful PTF Moraviţa şi trei agenţi, cercetaţi prealabil după incidentul cu contrabandişti de ţigări

Şeful PTF Moraviţa şi trei agenţi, cercetaţi prealabil după incidentul cu contrabandişti de ţigări

Şeful PTF Moraviţa, Gabriel Furcea, şi trei agenţi care au fost de serviciu duminică sunt cercetaţi prealabil, în urma incidentului în care doi poliţişti de frontieră au fost accidentaţi de două autoturisme conduse de contrabandişti de ţigări, care au intrat în ţară, refuzând să opreacă la semnale.

Şeful PTF Moraviţa şi trei agenţi, cercetaţi prealabil după incidentul cu contrabandişti de ţigări (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, a fost dispus un control la Vama Moraviţa din judeţul Timiş, fiind vizaţi şeful Punctului de Trecere a Frontierei (PTF), Gabriel Furcea, şi trei agenţi care au fost de serviciu duminică, atunci când prin punctul de frontieră au trecut două maşini încărcate cu ţigări de contrabandă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara a dispus cercetarea prealabilă, în regim de urgenţă, a şefului PTF Moraviţa, precum şi a trei agenţi din cadrul punctului de frontieră care au fost de serviciu duminică, pentru a se stabili modul cum a fost efectuat controlul de frontieră asupra celor două vehicule şi dacă aceştia şi-au îndeplinit atribuţiile specifice, urmând a fi sesizat Consiliul de Disciplină, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun faţă de aceştia, conform Statutului Poliţistului", se arată în comunicat.

Totodată, potrivit sursei citate, unul din cei doi bărbaţi care transportau ţigările cu maşinile respective şi care au accidentat uşor doi poliţişti de frontieră, care încercau să îi oprească în trafic, a fost reţinut pentru 24 de ore.

"Faţă de unul dintre cei doi, Alin G., a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore pentru contrabandă şi ultraj", se arată în comunicat.

De asemenea, în urma percheziţiilor la locuinţele celor doi bărbaţi au fost descoperite 82 de baxuri cu ţigări care conţineau 41.124 pachete cu ţigări de contrabandă, aduse din Serbia.

Doi poliţişti de frontieră de la Moraviţa, judeţul Timiş, au fost accidentaţi, duminică, de două autoturisme conduse de persoane suspectate de contrabandă cu ţigări, care nu au oprit la semnalele oamenilor legii, trecând cu viteză prin filtru.

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara anunţa că, duminică, doi poliţişti de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Moraviţa au fost răniţi uşor, când încercau să oprească în trafic două maşini conduse de persoane suspectate de contrabandă cu ţigări. Cele două persoane aflate la volanul autoturismelor erau monitorizate încă din luna ianuarie, în vederea destructurării unei reţele de contrabandişti de ţigări.

La intrarea în localitatea Moraviţa, poliţiştii de frontieră au efectuat activităţi de control al mijloacelor de transport. Şoferii celor două autoturisme nu au oprit la semnalele regulamentare, unul dintre ei trecând cu viteză prin filtru, lovind uşor doi poliţişti de frontieră şi chiar trecând peste barajul antipneu.

Conform sursei citate, poliţiştii de frontieră au pornit în urmărirea celor două maşini pe care le-au găsit ulterior în curţile a două case din Moraviţa.

Cei doi şoferi au fost prinşi, fiind apoi audiaţi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Așa o fi?