Şeful Statul Major Interarme al SUA, văzut plimbându-se pe străzile Washingtonului pentru a lua pulsul situaţiei

Şeful Statul Major Interarme al SUA, văzut plimbându-se pe străzile Washingtonului pentru a lua pulsul situaţiei

Generalul Mark Milley, şeful Statul Major Interarme american, a fost văzut plimbându-se pe străzi luni seara la Washington pentru a observa situaţia, în timp ce o noapte de noi proteste violente cuprindeau oraşul, potrivit dpa.

"Am depus un jurământ de credinţă Constituţiei Statelor Unite... pentru a proteja drepturile fiecăruia şi asta este ceea ce facem", a declarat Milley pentru dpa.

"Avem Garda Naţională DC aici şi sunt aici doar pentru a vedea cât de bine se descurcă, asta este tot", a adăugat generalul Milley.

Preşedintele american Donald Trump a avertizat luni că va desfăşura armata, dacă statele nu reuşesc să restabilească ordinea rapid.

Donald Trump se confruntă cu cele mai grave dezordini civile din mandatul său, în timp ce sute de mii de americani protestează împotriva brutalităţii poliţiştilor, rasismului şi a inegalităţilor sociale, exacerbate de criza generată de COVID-19, notează AFP. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria