Șeful Statului Major turc afirmă că a fost sechestrat și amenințat chiar de colaboratorii cei mai apropiați

Șeful Statului Major turc afirmă că a fost sechestrat și amenințat chiar de colaboratorii cei mai apropiați

Șeful Statului Major al armatei turce, generalul Hulisi Akar, luat ostatic de puciștii care au încercat vineri seară să preia puterea în Turcia printr-o lovitură de stat militară, a declarat că aceia care l-au sechestrat și amenințat au fost chiar unii dintre colaboratorii săi cei mai apropiați, relatează duminică agenția EFE citând postul NTV.

Generalul a afirmat, în timpul unei reuniuni cu ușile închise cu liderii partidelor politice din parlamentul turc, că respectivii colaboratori apropiați l-au amenințat că îl împușcă sau că îl vor strangula cu o curea dacă nu semnează o declarație pregătită de puciști.

El a rămas sechestrat timp de 12 ore la baza aeriană Akinci, în apropiere de capitala Ankara, până când trupele loiale președintelui Recep Tayyip Erdogan au venit să-l salveze, susținând că în tot acest timp nu a primit apă și nici mâncare.

Potrivit postului CNN Turk, în urma tentativei de lovitură de stat numeroși generali și-au pierdut încrederea în gărzile lor personale și le-au înlocuit cu civili.

Situația a trei importanți comandanți ai armatei este în continuare neclară, respectiv comandanții forțelor terestre, aeriene și navale, care nu au fost văzuți în public deși autoritățile asigură că ei sunt teferi și în siguranță.

Circa 3.000 de militari, inclusiv generali și alți ofițeri de rang înalt, au fost arestați până în prezent pentru presupusa lor implicare în tentativa de lovitură de stat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...