Şeful uriaşului fond BlackRock: Invadarea Ucrainei de către Rusia a pus capăt globalizării din ultimele decenii

Şeful uriaşului fond BlackRock: Invadarea Ucrainei de către Rusia a pus capăt globalizării din ultimele decenii

Larry Fink, CEO şi preşedinte al celui mai mare fond de administrare de active din lume, BlackRock, a declarat joi că invadarea Ucrainei de către Rusia a schimbat ordinea mondială care exista de la sfârşitul Războiului Rece, punând capăt globalizării din ultimele decenii, transmite News.ro, care citează CNBC.

”Invazia rusă în Ucraina a pus capăt globalizării pe care am experimentat-o ​​în ultimele trei decenii”, a spus Fink în scrisoarea sa din 2022 adresată acţionarilor.

”A lăsat multe comunităţi şi oameni să se simtă izolaţi şi să privească în interior. Cred că acest lucru a exacerbat polarizarea şi comportamentul extremist pe care îl vedem în societatea de astăzi”, a subliniat Fink.

Scrisoarea lui Fink a venit la o lună de la invadarea Ucrainei de către Rusia, forţele Moscovei bombardând oraşe din întreaga ţară şi ucigând civili care nu pot scăpa.

SUA şi aliaţii săi au impus Rusiei sancţiuni fără precedent şi au oferit asistenţă militară Ucrainei.

Fink, al cărui fond gestionează peste 10.000 de miliarde de dolari, a declarat că naţiunile şi guvernele s-au unit şi au lansat ”un război economic” împotriva Rusiei.

El a spus că BlackRock a luat, de asemenea, măsuri pentru a suspenda achiziţionarea oricăror titluri de valoare ruseşti din portofoliile sale active sau indexate.

”În ultimele săptămâni, am vorbit cu nenumărate părţi interesate, inclusiv cu clienţii şi angajaţii noştri, care caută să înţeleagă ce s-ar putea face pentru a preveni dislocarea capitalului în Rusia”, a spus Fink.

La începutul anilor 1990, când lumea a ieşit din Războiul Rece, Rusia a fost binevenită în sistemul financiar global şi a primit acces la pieţele globale de capital, a scris Fink. Expansiunea globalizării a accelerat comerţul internaţional, a crescut pieţele globale de capital şi a crescut creşterea economică, a spus el.

A fost chiar atunci, în urmă cu 34 de ani, când a fost fondat BlackRock, iar compania a beneficiat enorm de pe urma globalizării şi creşterii pieţelor de capital, ceea ce a alimentat nevoia de gestionare a activelor bazată pe tehnologie, a spus Fink.

”Îmi păstrez încrederea pe termen lung în beneficiile globalizării şi în puterea pieţelor globale de capital. Accesul la capitalul global permite companiilor să finanţeze creşterea, ţărilor să sporească dezvoltarea economică şi mai multor oameni să experimenteze bunăstarea financiară”, a spus Fink.

CEO-ul a spus că BlackRock se angajează să monitorizeze impacturile directe şi indirecte ale crizei şi îşi propune să înţeleagă cum să navigheze în acest nou mediu de investiţii.

”Banii pe care îi gestionăm aparţin clienţilor noştri. Şi, pentru a îi servi, lucrăm pentru a înţelege modul în care schimbările din întreaga lume le vor afecta rezultatele investiţiilor”, a spus Fink.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”