Șeful Wagner acuză forțele lui Vladimir Putin de lașitate: „Se numeşte fugă, nu regrupare”

Șeful Wagner acuză forțele lui Vladimir Putin de lașitate: „Se numeşte fugă, nu regrupare”

Liderul grupării de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a învinuit vineri armata lui Putin că abandonează pozițiile din apropierea orașului ucrainean Bahmut.

Liniile de apărare ale trupelor ruse se „prăbușesc”. Foto: Profimedia (Arhivă)

Prigojin, care este supranumit „bucătarul lui Putin”, a susținut într-un clip video publicat pe Telegram că trupele ruse au pierdut teritorii la nord de Bahmut, adăugând că liniile de apărare ale rușilor „se prăbușesc”, relatează AFP, conform Agerpres.

Ministerul rus al Apărării a admis faptul că trupele sale s-au retras dintr-o zonă situată la nord de Bahmut, însă s usține că au făcut această mișcare doar pentru a-și schimba pozițiile cu unele mai favorabile.

Pentru a creşte stabilitatea apărării, unităţile din grupul Sud al trupelor ruseşti au ocupat linia în direcţia Maloilinovka”, a transmis ministerul rus al Apărării, conform CNN.

În aceeași ordine de idei, ministerul rus al Apărării a mai precizat și faptul că au fost desfășurați peste 1.000 de militari ucraineni și aproximativ 40 de tancuri în 26 de încercări de bombardamente pe o linie de front de 95 de kilometri. În plus, acesta a ținut să menționeze faptul că bombardamentele s-au desfășurat în direcția orașului Soledar.

Toate atacurile unităţilor armatei ucrainene au fost respinse. Nu s-a permis nicio pătrundere în liniile de apărare ale forţelor ruseşti”, se arată în comunicatul Ministerului rus al Apărării.

Totodată, în același comunicat este precizat și faptul că forțele ruse s-au regrupat aproape de rezervorul Berhivka, situat la nord-vest de orașul ucrainean Bahmut. Cu toate acestea, „bucătarul lui Putin” susține că „acest lucru se numeşte fugă şi nu regrupare”.

Ganna Maliar, adjuncta ministrului ucrainean al Apărării, a anunțat vineri că trupele ucrainene au avansat doi kilometri în jurul oraşului Bahmut.

Bătălia pentru Bahmut, oraş care înainte avea circa 70.000 de locuitori şi care în prezent este devastat, este cea mai lungă şi mai sângeroasă de la declanşarea invaziei ruse lansate în luna februarie a anului 2022.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Pașaportul biologic al lui Halep, explicații ca nuca-n perete. Trei argumente copilărești, demontate pe loc de tribunal

2 VIDEO Ce vedeți în imagine este real!

3 Un pilot militar din Garda Națională a „defectat” la Ambasada SUA din Emirate! Le-a spus americanilor că nu vrea să lupte contra Ucrainei și s-a oferi…

4 VIDEO În ce limbă or fi vorbit? / Un comandant ucrainean de tancuri a sunat la producătorul rus să se plângă de calitatea vehiculelor capturate

5 Un nou gest cel puțin controversat al Ucrainei...