Seismul din Albania: 1,15 miliarde de euro - suma adunată la conferinţa donatorilor (Von der Leyen)

Seismul din Albania: 1,15 miliarde de euro - suma adunată la conferinţa donatorilor (Von der Leyen)

Risc Seismic

Conferinţa internaţională a donatorilor organizată luni la Bruxelles a permis colectarea sumei de 1,15 miliarde de euro pentru a ajuta Albania să se reconstruiască după seismul devastator din noiembrie, a anunţat preşedinta Comisiei Europene, relatează AFP.

"Veste bună pentru populaţia Albaniei: ne-am depăşit obiectivul pentru reconstrucţia Albaniei şi am atins un total de 1,15 miliarde de euro, dintre care 40 de milioane sunt contribuţia UE", a postat pe Twitter Ursula von der Leyen.

Albania, care este printre cele mai sărace ţări din Europa, a estimat pagubele directe produse de catastrofă la 985 de milioane de euro, fiind aşteptate şi alte efecte negative ca urmare a încetinirii creşterii economice.

Printre participanţii la conferinţă s-au numărat reprezentanţi ai UE şi ai statelor sale membre, ai partenerilor din Balcanii de Vest, ai organizaţiilor internaţionale şi ai instituţiilor financiare internaţionale, inclusiv ONU şi Banca Mondială, a precizat Comisia Europeană.

În acelaşi timp, Albaniei i s-a cerut să îşi îmbunătăţească regulile privind construcţiile, din cauză că multe dintre clădirile prăbuşite, inclusiv hoteluri de pe coastă, au fost ridicate fără a se ţine cont de normele de siguranţă.

Anul trecut, Albania nu a primit acceptul de a începe negocierile de aderare la UE din cauza unui dezacord pe acest subiect între lideri din blocul comunitar.AGERPRES

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

4 Așa o fi?

5 Schimbare de tactică? / Rușii au atacat aseară Ucraina cu drone necunoscute, mai greu de interceptat