Selavărdeanu Claudița, fost vicepreședinte al ANRP, trimisă în judecată de DNA

Selavărdeanu Claudița, fost vicepreședinte al ANRP, trimisă în judecată de DNA

Selavărdeanu Claudița, în momentul comiterii faptelor vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților, a fost trimisă în judecată, în stare de libertate, de către DNA.

Selavărdeanu Claudița, fostă vicepreședintă a ANRP, trimisă în judecată de DNA FOTO: Arhivă

Aceasta este acuzată de „permitere a accesului unor persoane neautorizate la informații nedestinate publicității în scopul obținerii de foloase necuvenite, în formă continuată - 494 acte materiale” și „exercitarea fără drept a unei profesii”.

Potrivit DNA , Selavărdeanu ar fi colectat informații personale și patrimoniale nedestinate publicității pe care le-ar fi transmis ulterior unui om de afaceri.

În același dosar sunt trimiși în judecată, în stare libertate, și: Nasleu Ioan, la data faptelor director al SC PIEȚE SA Timișoara, pentru comiterea de infracțiuni de trafic de influență, în formă continuată; o avocată din cadrul Baroului București pentru folosirea de informații nedestinate publicității în scopul obținerii de foloase necuvenite, încheierea de tranzacții financiare utilizând informații obținute în virtutea funcției și efectuarea de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția; o persoană fizică, administrator al unor societăți comerciale, pentru comiterea infracțiunilor de cumpărare de influență, instigare la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații nedestinate publicității în scopul obținerii de foloase necuvenite și folosirea de informații nedestinate publicității în scopul obținerii de foloase necuvenite, în formă continuată.

„În perioada 16 noiembrie 2017–18 decembrie 2019, inculpata Selavărdeanu Claudița , în calitatea menționată mai sus, ar fi colectat informații personale și patrimoniale nedestinate publicității (numerele dosarelor, identitățile și adresele persoanelor îndreptățite la despăgubiri sau ale reprezentanților acestora, valoarea despăgubirilor, caracteristicile fizice, tehnice sau juridice ale imobilelor) din 494 de dosare A.N.R.P. validate de Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor (C.N.C.I.) sau instanțele de judecată pe care, ulterior, i le-ar fi transmis omului de afaceri (cercetat în prezenta cauză). Informațiile respective îi erau necesare acestuia pentru a trimite persoanelor îndreptățite oferte de cumpărare a drepturilor de despăgubire la prețuri mult mai mici decât valorile despăgubirilor aprobate (30% din valoarea reală), profitând de incertitudinea și expectativa îndelungată în care se aflau titularii dosarelor ANRP”, se arată în comunicatul DNA.

DNA arată că „o parte din informații ar fi fost transmise de omul de afaceri și avocatei, iar aceștia, în urma folosirii informațiilor nedestinate publicității primite de la Selavărdeanu Claudița, ar fi obținut foloase necuvenite totalizând aproximativ 8.900.000 lei”.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel București cu propunere de a se menține măsurile asiguratorii dispuse în cauză.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...