Selecționerul Belgiei și-a dat demisia după ce echipa sa nu s-a calificat din grupe la CM din Qatar

Selecționerul Belgiei și-a dat demisia după ce echipa sa nu s-a calificat din grupe la CM din Qatar

Selecţionerul Belgiei, spaniolul Roberto Martinez, şi-a anunţat demisia ca urmare a eliminării echipei sale încă din faza grupelor a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar.

Roberto Martinez. FOTO Arhivă

Belgienii nu s-au calificat din grupa F a Campionatului Mondial din Qatar, după ce au terminat în ultimul meci al fazei grupelor la egalitate, scor 0-0, împotriva vicecampioanei mondiale Croația și după ce a pierdut în fața Marocului, echipă care a terminat pe prima poziție în grupă.

"A fost ultimul meu meci alături de această selecţionată şi este un moment foarte emoţionant pentru mine, după cum vă puteţi imagina. Sunt o persoană căreia îi place să înveţe din lecţiile primite. Sunt aici de şase ani. Am fost foarte implicat în acest proiect. Am obţinut o medalie de bronz (la Cupa Mondială 2018 - n.red) şi trebuie să dăm o nouă oportunitate acestui proiect. Mi-a plăcut foarte mult, am lăsat o moştenire importantă şi sunt foarte mulţumit de ceea ce am realizat", a declarat Martinez la conferinţa de presă de la finalul partidei.

Roberto Martinez a fost selecționerul Belgiei timp de șase ani, din 2016 până în prezent.

"Când văd jucătorii în vestiar, văd fotbalişti care cresc şi profită de toate lecţiile alături de această generaţie. Şase ani în care am crescut şi am făcut tot ce puteam face cu o selecţionată. Sunt foarte mulţumit de ceea ce am făcut cu această echipă naţională. Iar fanii adevăraţi apreciază ceea ce a realizat această echipă", a mai spus Martinez.

Belgia a terminat pe locul 3 în grupa de la CM din Qatar, având singura victorie în fața Canadei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”