SEMNE Dragnea a scos la luptă armele DISPERĂRII: victimizarea totală și FALSIFICAREA realității. Aprozarele și cei patru asasini s-au întors!

SEMNE Dragnea a scos la luptă armele DISPERĂRII: victimizarea totală și FALSIFICAREA realității. Aprozarele și cei patru asasini s-au întors!

Dragnea a scos la luptă armele disperării: victimizarea totală și populismul extrem. Le-am văzut în acțiune pe tot parcursul zilei de duminică. Cei patru asasini de la Athenee Palace s-au întors, mai deciși decât oricând să-și termine treaba. Forțele întunericului s-au năpustit asupra liderilor PSD și asupra guvernării. Sub focul încrucișat al inamicului, liderul PSD și partidul său continuă însă lupta grea pentru binele țării. Cam acesta este narativul, urmează detaliile, scrie jurnalistul Dan Tăpălagă pe  G4Media.ro .

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a prezentat seara, la România TV, imaginea unui partid ai cărui lideri sunt vânați la propriu de forțe obscure: pe fostul ministru al apelor și pădurilor, Doina Pană, au încercat să o otrăvească cu mercur, interesele uriașe din jurul primăriei Capitalei au făcut să-i crească Gabrielei Firea o sârmă în colon, iar Vorica Dăcilă rezistă și ea cu greu într-un mediu periculos la Guvern. Cât despre el, se știe, dar n-a mai vrut să intre în detaliile cu cei patru asasini, există mărturii la DIICOT, dar nimeni nu le ia în seamă.

Anterior, la Antena 3, a denunțase ”bătăușii opoziției”, denaturând astfel realitatea că liderii PSD sunt întâmpinați cu proteste peste tot în țară, iar cei luați la palme și alergați au fost chiar protestatarii, nu invers. Dragnea a mai vorbit despre ”privirile pline de ură” și ”ochii injectați” ai protestatarilor, pentru a sugera apoi că ar fi fost drogați, dat fiind că ”s-a vorbit” despre jointuri în grupul Rezist. În treacăt fie spus, cei care au amenințat public cu bătaia și cu violențe au fost Sebastian Ghiță și Codrin Ștefănescu.

În fine, lui Klaus Iohannis i-a zugrăvit un portret de dictator feroce, care umblă prin țară păzit cu lunetiști și sepepiști înarmați până în dinți. Or, și aici liderul PSD trădează complexul politicianului care nu mai poate merge prin mulțime fără un scut de bodyguarzi în jurul lui, format de regulă din figuri dubioase ai lumii interlope. Chiar și în mulțimile perfect controlate de partid se găsesc mai nou persoane care să-i strige de la obraz că n-a făcut nimic sau să-i amintească statutul de infractor.

Dar strategii de campanie fac eforturi ca în cele ultime două săptămâni rămase până la alegeri să proiecteze o realitate răsturnată, imaginea unui partid sub asediu, agresat, cu lideri hăituiți de forțele răului: statul paralel, asasini misterioși, procurori haini, forțe obscure din afara țării, străini roși de invidie pe succesul guvernării etc. Nimic nu trebuie dovedit pentru că totul se joacă pe televiziuni și nici unui ziarist din aparatul de propagandă nu-i trece prin cap să întrebe de probe.

Apoi, ultimele tromboane debitate de liderul PSD nu sunt pentru oamenii raționali sau pentru publicul educat, ci pentru amărâții vulnerabili la manipularea televiziunilor, pentru amatorii de conspirații și pentru proștii dispuși să înghită orice minciună, cu condiția să fie cât mai gogonată.

Tot pentru ei Liviu Dragnea a anunțat la Viața Satului, clefăind în direct ridichi și roșii autohtone, că  de anul viitor va dubla subvenția la tomate de la 3000 la 6000 de lei, programul urmând să fie extins și la alte legume. TVA-ul la produsele bio ar urma să scadă la 5%.

A promis credite subvenționate pentru înființarea de solarii, dublarea suprafețelor irigate și un pachet întreg de ajutoare pentru cultivatorii români. În lupta lui cu străinii care ne omoară cu roșii otrăvite și fără gust, Dragnea a aplicat lovitura de grație mafiei supermarketurilor: legea dublului standard, pe care o va depune în Parlament chiar săptămâna asta!

Dar nu, parcă tot n-ar fi suficient în lupta cu dușmanul din afară și din interior. Seara a mai tras un cartuș în direcția străinilor. Le va interzice să mai cumpere pământ în România. Tot proiect de lege, repede, în Parlament. Nu contează că este perfect inutil, cine a avut de cumpărat a făcut-o demult, iar pământ de vânzare nu mai prea este. Important este să se vadă la televizor cum Liviu Dragnea și PSD rup cămașa de pe ei și se luptă cu piepturile goale pentru glia strămoșească.

O rețetă de succes importată parcă din Ungaria lui Orban. Și liderul de la Budapesta se luptă de ani buni cu dușmanul din exterior, personificat în Soroș și în figura migrantului. Dragnea se folosește de același  narativ, plasându-l pe Iohannis în rolul străinului, fiind etnic german este foarte ușor de acuzat că nu este un bun român. Așa cum Orban este cruciatul Europei pe care o apără de migranți, Dragnea a ales un rol mai modest: cruciatul legumelor bio, cavalerul aprozarelor. Orban, pavăza creștinătății. Dragnea, scutul roșilor și ridichilor.

La capătul zilei, am obținut o imagine perfect răsturnată. Partidul care a dărâmat în doi ani instituții întregi, a hăituit magistrați și amenință să scoată de facto România din UE se prezintă publicului în poziția de victimă. Călăul se transformă cu ajutorul televiziunilor de casă (între care și televiziunea publică) într-un mielușel încolțit de lupi.

Falsificarea realității este metoda prin care Dragnea și PSD speră să păcălească din nou o parte din electorat. Pentru un observator avizat, armele aruncate în joc în ultimele zile arată multă disperare, teama de un dezastru electoral, dar vom vedea peste două săptămâni dacă în România se aplică din nou zicala: mulți văd, puțini pricep.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”