SEMNE/TROMPETA și-a RETRAS plângerea împotriva lui Băsescu!

SEMNE/TROMPETA și-a RETRAS plângerea împotriva lui Băsescu!

Trompeta a afirmat, la Q&A, de la Antena 3, că a renunțat la plângerea împotriva fostului președinte Traian Băsescu, care a amenințat-o în perioada în care făcea parte din comisia parlamentară pe cazul Nana.

”În cadrul medierii nu am ajuns la un consens prin care să retracteze afirmațiile făcute. Nu am avut această situație, în care să exprime un regret. Și atunci, eu eram în cadrul unui interviu și live a apărut informația că dosarul de la Parchet e în situația în care poate fi transmis către instanță, dar că procurorul general a decis să se reia acheta de la zero. (...) Nu vreau să fac niciun fel de catalogare, am o responsabilitate publică, sunt primarul general al Capitalei și nu aș vrea să dau semnale într-un sens sau altul. Dar, personal, pot să spun că acel moment a fost începutul analizei interioare dacă nu cumva ar fi mai bine ca eu sa fac pasul lateral și să îmi retrag plângerea”, a spus Gabriela Firea, arătând că preferă să se implice în activitatea la primărie, nu să revină la declarațiile și audierile în acest dosar.

Întrebată de Alessandra Stoicescu dacă nu cumva Traian Băsescu câștigă astfel bătălia politică, Gabriela Firea a răspuns: ”s-a așternut și puțin uitarea și fiecare român și-a făcut propria impresie și nu a mai așteptat cineva un verdict din justiție, el venind atât de târziu; cumva, alte subiecte au devenit mai importante”. 

Trompeta a depus pe 16 aprilie 2014 o plângere penală în care îl acuza pe șeful statului de la acea dată, Traian Băsescu, de amenințare și șantaj în legătură cu declarațiile pe care acesta le-a făcut în cadrul unei emisiuni televizate.

Fostul preşedinte a ameninţat-o pe Gabriela Firea să stea în banca ei că poate nu-şi mai găseşte soţul acasă.

”Mai bine ar sta în banca ei și s-ar ocupa de ce se întâmplă pe moșia soțului ei unde este primar, că s-ar putea să nu-l găsească într-o zi acasă dacă... Nu-i atentă... Înțeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele”, a spus Traian Băsescu, în 2014, la un post de televiziune, comentând pe marginea implicării Gabrielei Firea în comisia Nana.

În noiembrie anul trecut, procurorii Parchetului General au suspendat cercetările în dosarul în care Traian Băsescu este acuzat de amenințare, după ce fostul președinte a început procedura de mediere cu Gabriela Firea. Cei doi nu au ajuns însă la un acord, iar procurorii au anunțat că au reluat ancheta.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu