„Semnele sfârșitului lui Putin și ale ruperii Rusiei”

„Semnele sfârșitului lui Putin și ale ruperii Rusiei”

Luke Coffey, un expert american de la Institutul Hudson, un think tank de la Washington, a vorbit despre apariția semnelor începutului sfârșitului lui Vladimir Putin și ale ruperii Rusiei, pe fondul contraofensivei Ucrainei. Analistul spune că liderul de la Kremlin ar putea fi destituit, iar țara s-ar putea confrunta cu noi ”despărțiri”, precum în momentul prăbușirii Uniunii Sovietice din 1991.

Luptele interne dintre militari și lorzii războiului lui Putin ar putea declanșa începutul sfârșitului tiranului rus, este de părere Coffey, potrivit Mirror .

El a spus că cel mai semnificativ moment al prăbușirii Rusiei a fost februarie 2022, când Putin a invadat Ucraina - adăugând că se așteaptă ca destrămarea finală a țării să aibă loc odată ce Rusia va fi învinsă în Ucraina.

Expertul a spus: „Acesta este începutul sfârșitului lui Putin – traiectoria acum este către înlăturarea lui Putin și destrămarea ulterioară a Federației Ruse”. Republica Rusă a fost înființată după Revoluția Rusă din 1917 - iar țara a devenit o republică unională în 1922.

Rusia a devenit o țară independentă după dizolvarea Uniunii Sovietice în decembrie 1991, care a creat 15 state suverane, inclusiv Rusia, Ucraina, Belarus, Kazahstan, Armenia și Kârgâzstan.

Dar Coffey a declarat că Uniunea Sovietică „încă se prăbușește” și praful „încă se depune”, ceea ce înseamnă că orice alte destrămări ale țării „nu vor fi ușor de reparat sau refăcut”.

Expertul a spus că, atunci când Rusia va fi învinsă în Ucraina, țara va fi probabil împărțită în două părți - cu elitele dure care spun că ar fi putut câștiga războiul dacă ar fi fost la conducere și oligarhii care încearcă să repare relațiile cu Occidentul pentru a-și păstra propriile bogății și puterea.

Oricare ar fi rezultatul, însă, este probabil ca Putin să sfârșească mort sau în exil și să existe regiuni separatiste, acolo unde mulți soldați care se întorc din Ucraina, se vor ridica împotriva Moscovei și vor cere independența, a adăugat domnul Coffey.

El a spus: „Cred că veți vedea revolte în rândul oamenilor nemulțumiți, Moscova va trebui să decidă pentru ce părți să lupte, cu ce diferiți lideri de putere se pot angaja pentru a-și menține interesul.

Avertismentul expertului vine după ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski a prezis că Putin va fi ucis în cele din urmă de cercul său interior, care este format din persoane dure, inclusiv foști ofițeri KGB, pe care îi cunoaște de zeci de ani.

Într-un documentar lansat la începutul acestui an pentru a marca un an de când Rusia a invadat Ucraina, Zelenski a spus: „Cu siguranță va fi un moment în care fragilitatea regimului lui Putin va fi simțită în interiorul statului rus”.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?