Semnul inimii, viral în Turcia, în ziua alegerilor. Cum a fost surprins un tânăr în secția de vot

Semnul inimii, viral în Turcia, în ziua alegerilor. Cum a fost surprins un tânăr în secția de vot

Candidatul opoziției turce la președinție, Kemal Kilicdaroglu, s-a remarcat în campania electorală printr-un gest pe care l-a repetat de fiecare dată, o inimă arătată susținătorilor său.

Kemal Kılıçdaroğlu face semnul inimii Foto EPA EFE

Duminică, 14 mai, au fost alegeri în Turcia și scrutinul s-a bucurat de un număr mare de alegători, mai cu seamă că este pentru prima dată după foarte mulți ani când se anunță un rezultat echilibrat.

Fără doar și poate, meritul îl are candidatul opoziției unite, Kemal Kilicdaroglu, care are șanse să intre în turul doi cu actualul președinte Erdogan.

Dincolo de acest aspect, Kilicdaroglu s-a remarcat în această campanie electorală printr-un gest repetat la nesfârșit. La fiecare apariție publică, el format din degete o inimă pe care a arătat-o susținătorilor săi.

Fotografii au surprins duminică și o imagine devenită virală. Un susținător al lui Kilicdaroglu imită gestul acestuia într-o secție de votare, chiar în momentul în care votează un aliat al lui Recep Tayyip Erdogan.

Alegerile prezidențiale din Turcia, care au loc duminică, 14 mai 2023, sunt un moment-cheie în politica internațională, nu doar internă. Occidentul are nevoie să se asigure că statul turc este un aliat împotriva Rusiei, iar Balcanii au nevoie de pace și de stabilitate.

Duminica aceasta, Turcia va alege 600 de membri ai Parlamentului și un președinte.

Cele aproximativ 200.000 de secţii de votare din Turcia s-au închis duminică la ora locală 17:00, votul desfășurându-se fără incidente semnificative.

Cele mai așteptate rezultate sunt și cele din orașe mari precum Istanbul, Ankara, Izmir și Antalya, unde locuiește cea mai mare parte a populației. Erdogan a fost considerabil mai puțin popular în orașele mari de la alegerile din 2019. Acesta este motivul pentru care soldul se poate schimba în următoarele ore, iar cota de vot a lui Kilicdaroglu ar putea să crească.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu