Senat - Comisia de muncă: Articolul referitor la pensiile de serviciu, eliminat din legea salarizării

Senat - Comisia de muncă: Articolul referitor la pensiile de serviciu, eliminat din legea salarizării

Comisia pentru muncă a Senatului a eliminat, miercuri, din Legea salarizării articolul referitor la pensiile de serviciu.

 "Aș vrea, din partea inițiatorilor, (...) să retragem articolul 40 din textul legii care tocmai s-a votat în comisie, să nu mai apară în plen", a afirmat ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

Comisia de muncă din Senat a decis, anterior, suspendarea până la 1 ianuarie 2019 a actualizării pensiilor de serviciu pentru funcționarii publici parlamentari, diplomați, militari, polițiști, judecători și procurori.

"Până la 1 ianuarie 2019 se suspendă temporar actualizarea în funcție de majorarea salariilor, soldelor, indemnizațiilor de încadrare și indemnizațiilor lunare a pensiilor de serviciu ale funcționarilor publici parlamentari, ale membrilor Corpului diplomatic și consular, ale judecătorilor și procurorilor, ale militarilor, polițiștilor și funcționarilor publici cu statut special din sistemul penitenciar, ale auditorilor publici externi, precum și actualizarea indemnizației pentru limită de vârstă de care beneficiază deputații și senatorii", se precizează într-un amendament propus de Ministerul Muncii.

Inițial, în textul legii se arăta că aceste pensii de serviciu se actualizau odată cu aplicarea integrală a legii.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...