Senat - Comisia de muncă: Articolul referitor la pensiile de serviciu, eliminat din legea salarizării

Senat - Comisia de muncă: Articolul referitor la pensiile de serviciu, eliminat din legea salarizării

Comisia pentru muncă a Senatului a eliminat, miercuri, din Legea salarizării articolul referitor la pensiile de serviciu.

 "Aș vrea, din partea inițiatorilor, (...) să retragem articolul 40 din textul legii care tocmai s-a votat în comisie, să nu mai apară în plen", a afirmat ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

Comisia de muncă din Senat a decis, anterior, suspendarea până la 1 ianuarie 2019 a actualizării pensiilor de serviciu pentru funcționarii publici parlamentari, diplomați, militari, polițiști, judecători și procurori.

"Până la 1 ianuarie 2019 se suspendă temporar actualizarea în funcție de majorarea salariilor, soldelor, indemnizațiilor de încadrare și indemnizațiilor lunare a pensiilor de serviciu ale funcționarilor publici parlamentari, ale membrilor Corpului diplomatic și consular, ale judecătorilor și procurorilor, ale militarilor, polițiștilor și funcționarilor publici cu statut special din sistemul penitenciar, ale auditorilor publici externi, precum și actualizarea indemnizației pentru limită de vârstă de care beneficiază deputații și senatorii", se precizează într-un amendament propus de Ministerul Muncii.

Inițial, în textul legii se arăta că aceste pensii de serviciu se actualizau odată cu aplicarea integrală a legii.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Un pat matrimonial mare în care o femeie se află peste un bărbat şi îi face sex oral, şi alţi trei tineri ca…

2 Așa o fi?

3 Așa o fi?

4 Răsturnare de situație în dosarul privind accidentul în care a fost implicat ministrul Lucian Bode. Una dintre…

5 Anchetă în R. Moldova, după ce în sacul diplomatic sigilat venit de la Moscova s-a găsit untură de bursuc