Senat: DNA cere documente privind numirea unor persoane în Comisia de Supraveghere a Asigurărilor

Senat: DNA cere documente privind numirea unor persoane în Comisia de Supraveghere a Asigurărilor

Direcția Națională Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție a solicitat conducerii Senatului documente referitoare la numirea unor foști membri ai conducerii Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, iar Biroul permanent a aprobat, luni, această cerere.

"Având în vedere cercetările care se efectuează în prezenta cauză și în continuarea corespondenței noastre emisă în cauză, în baza ordonanței nr. 578/P/2015 emisă în data de 20 aprilie 2016, vă solicităm să ne transmiteți de urgență următoarele date și înscrisuri existente în arhiva Comisiei pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital din Senat, care atestă criteriile de calificare profesională aferente următoarelor persoane din Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor: Angela Toncescu, fost președinte CSA, Tudor Baltă și Constantin Buzoianu, foști vicepreședinți CSA, Dan Constantinescu, Corneliu Moldoveanu și Daniela Popa, foști membri ai CSA, criterii care implicit au avut în vedere la propunerea de numire a lor în aceste funcții ce a fost supusă aprobării Parlamentului", se arată în scrisoarea semnată de procuror șef secție Claudiu Dumitrescu și procuror Matei Adrian George.

Vicepreședintele Senatului Ioan Chelaru a precizat, după ședința Biroului permanent, că secretarul general al Camerei superioare se va ocupa de acest demers.

"Am aprobat-o (solicitarea DNA — n.r.). Vizează anumite acte pe care Senatul le-a încheiat în urmă cu 14 ani. Vom căuta în arhive, vor fi găsite, punem la dispoziție absolut tot ce dorește una dintre instituțiile importante ale statului român. Am dat dispoziție secretarului general să se preocupe de chestiunea administrativă, să identificăm tot ce cere DNA", a adăugat Chelaru.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 Lucruri pe care nimeni nu le spune la televizor și nu numai...