Senat: Marian Enache, numit judecător la Curtea Constituțională

Senat: Marian Enache, numit judecător la Curtea Constituțională

Senatul a decis, marți, numirea deputatului Marian Enache în funcția de judecător la Curtea Constituțională, acesta obținând 80 voturi "pentru" și 37 "împotrivă".

Candidaturile senatorului Ruxandra Jipa și judecătoarei Mona Lisa Neagoe au fost respinse de către senatori. Jipa a obținut trei voturi "pentru" și 114 împotrivă, în timp ce Neagoe, propusă de PNL, a avut 34 voturi "pentru" și 83 "împotrivă".

Votul a fost secret cu buletine.

În timpul dezbaterilor, senatorul PNL Dincă Marinică a contestat candidatura deputatului Marian Enache, arătând că, potrivit legii, acesta trebuia să fie susținut de un grup parlamentar sau de alți deputați ori senatori. Potrivit acestuia, Marian Enache a fost pus într-o situație jenantă prin faptul că PSD, care îl susține, nu a depus și un document în acest sens.

În replică, senatorii PSD Șerban Nicolae și Cristian Dumitrescu au arătat, însă, că nu este neapărat necesară susținerea unui grup și că Enache candidează în nume personal, ca deputat.

Marian Enache îl va înlocui la Curtea Constituțională pe Valentin Zoltan Puskas căruia îi expiră mandatul. Senatul trebuia să numească până pe 13 iunie un nou judecător la CCR.

AGERPRES/(A — autor: Alina Novăceanu, editor: Claudia Stănescu, editor online: Simona Aruștei)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare . Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro .

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

5 VIDEO București 2024...