Senat: Ordonanța referitoare la majorarea accizei la combustibil, adoptată în forma Guvernului

Proiectul de lege privind aprobarea OG 25/2017 pentru modificarea Codului fiscal, prin care acciza la combustibil a fost majorată, a fost adoptat marți de Senat, în calitate de primă cameră sesizată, în forma Guvernului.

 Potrivit actului normativ, nivelul accizelor pentru benzină și motorină se majorează de la 15 septembrie și de la 1 octombrie, cu câte 0,16 lei pe litrul de combustibil.

Plenul Senatului a respins raportul cu amendamente al Comisiei de buget-finanțe, prin care majorarea accizei fusese eliminată.

Președintele Comisiei Naționale de Prognoză, Ion Ghizdeanu, a precizat în plen că Ministerul Finanțelor Publice nu susține amendamentele adoptate în comisia de specialitate.

"Au fost dezbateri foarte multe pe eliminarea unor prevederi din ordonanță și în special cele cu impact bugetar negativ deosebit de mare, punând în pericol angajamentul stabilit prin legea bugetului", a spus Ghizdeanu.

Raportul cu amendamente admise a întrunit 37 de voturi pentru și 54 de voturi împotrivă, iar proiectul pentru aprobarea ordonanței a fost admis cu 58 de voturi pentru, șase abțineri și 29 de voturi împotrivă.

Senatorul PNL Carmen Hărău, inițiatorul amendamentului de eliminare a majorării accizei, a fost indusă în eroare de votul din plenul Senatului.

"Salut astăzi luciditatea dvs., a plenului Senatului, prin care ați fost de acord cu eliminarea supraaccizei, un fenomen deosebit de nociv care înrăutățește viața românilor. Vă mulțumesc cu respect că ați aprobat această ordonanță cu amendamente promovate de mine în cadrul comisiei și aștept ca Coaliția guvernamentală în cadrul Camerei Deputaților să aibă aceeași atitudine constructivă pentru România", a spus Carmen Hărău.

Președintele Comisiei de buget-finanțe, Eugen Teodorovici, i-a atras atenția că amendamentele incluse în raport au fost respinse, odată cu raportul.

"Ca și consumator de combustibili, țin să spun că din păcate raportul a fost respins, cu amendamentele respective, aprobată ordonanța. Ca urmare, la pompă plătim cât plătim astăzi și să sperăm că nu mai mult", a spus Teodorovici.

Ulterior, Hărău a replicat că "a sperat la un moment de luciditate".

"Îmi pare foarte rău că m-am păcălit. Nu că m-am păcălit eu, dar îmi pare rău că m-am păcălit, iar românii vor trăi mai prost, nu mai bine", a adăugat Carmen Hărău.

Proiectul de lege privind aprobarea OG 25/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal va intra în dezbaterea Camerei Deputaților, cu rol decizional în acest caz.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / În PSD se vorbește despre iminenta punere sub acuzare a lui Dragnea, Carmen Dan și Dăncilă în Dosar…

2 Hai, că se poate! Cîțu anunță înghețarea salariilor demnitarilor, concedieri din aparatul bugetar, interzicere…

3 ULTIMĂ ORĂ / Ministrul de interne îl va destitui pe Raed Arafat săptămâna viitoare

4 Prostul politicii românești a rămas fără partid. Toți membrii celei mai mari organizații au demisionat scuipân…

5 Guvernul PNL, un prim pas spre decență: Pensia nu va mai putea fi cumulată cu salariul la stat

recomandări

Te ia DNA: Ioan Chelaru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Fotografii nepublicate din arhiva National Geographic