Senat: Ședința Biroului permanent nu a mai avut loc din lipsă de cvorum

Senat: Ședința Biroului permanent nu a mai avut loc din lipsă de cvorum

Ședința Biroului permanent al Senatului nu a putut avea loc luni deoarece nu a fost întrunit cvorumul necesar, iar o nouă întâlnire a conducerii acestui for a fost programată pentru lunea viitoare.

"Ședința de Birou permanent nu a putut să se țină deoarece nu am avut cvorumul necesar, ca atare am reprogramat ședința pentru luni, săptămâna viitoare. Cel puțin doi dintre senatori m-au informat că nu pot veni pentru că sunt în deplasări oficiale care au fost programate cu mult timp înainte de ședința de astăzi, unul este în Luxemburg, celălalt în Grecia. Am discutat cu colegii, unii au opinat să organizăm Birou permanent după alegeri, eu am insistat totuși să facem acest lucru cât se poate de prompt, e adevărat că deja suntem în întârziere și sper ca săptămâna viitoare să putem ține ședința de Birou permanent pentru a sesiza Comisia juridică cu dosarul care ne-a fost înaintat de la Parchet", a declarat președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, la Palatul Parlamentului.

Tăriceanu a adăugat că, în afară de cei doi senatori care sunt în deplasări oficiale, niciunul dintre cei care au lipsit de la ședința Biroului permanent nu și-a motivat absența.

"Trebuie să țineți cont de realitatea politică, suntem în plină campanie electorală, dar eu totuși îmi fac datoria ca să nu se poată comenta că nu există disponibilitate la nivelul meu, ca președinte al Senatului. Am insistat deja din urmă cu două săptămâni pentru ținerea ședinței de Bp și demararea procedurilor care sunt prevăzute la Regulament", a arătat acesta.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Guvernul elimină haosul liberalizării pieței energiei / Consumatorii vor putea primi reduceri de preț…

2 Ioan Stoica, patronul Caritas, a fost evacuat în plină iarnă și doarme sub cerul liber. Ajuns la 76 de ani, tr…

3 Guvernul pune piciorul în prag și vine cu proiecte pentru eliminarea haosului produs de ANRE / Până la ce dată v…

4 Ăsta pute a Secu de îți mută nasul / Cine este Gheorghe Dimitrescu, personajul urmărit penal alături de Dragnea

5 15 medici şi asistente, condamnaţi după ce au eliberat 1.000 de adeverinţe false / Patroana clinicii, 8 ani şi 4…