Senatoarea Doina Tudor scapă de arestul la domiciliu și va fi judecată sub control judiciar

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis revocarea măsurii arestului la domiciliu în cazul senatoarei Doina Tudor, urmând ca aceasta să fie judecată sub control judiciar în dosarul în care este acuzată de complicitate la luare de mită.

Aceeași hotărâre a fost luată și pentru fostul soț al senatoarei, Daniel George Tudor, decizia instanței fiind definitivă.

Pe perioada celor 60 de zile de control judiciar, Doina și Daniel Tudor trebuie să respecte mai multe obligații: să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară și la instanță ori de câte ori sunt chemați; să se prezinte la secția de poliție conform programului de supraveghere; să nu părăsească țara decât cu încuviințarea prealabilă a instanței; să nu comunice în mod direct sau indirect, pe orice cale, între ei doi, cu inculpatul Ovidiu Marian și cu martorii Ilie Carabulea, Alina Muraru, Melania Elena Marian, Marian Mîrzac, Victor Gabriel Morlova, Nicolae Ucă și Dumitru Mierlă Dumitru sau cu orice alte persoane care vor dobândi calitatea de martori în dosar.

Cei doi au fost trimiși în judecată de DNA pe data de 12 aprilie, Doina Tudor fiind acuzată de complicitate la luare de mită, iar Daniel George Tudor, la data faptei președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, ulterior vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară, este acuzat de luare de mită. În același dosar, Ovidiu Marian, fost secretar general al Senatului, este judecat pentru trafic de influență.

DNA susține că Doina Tudor și Marian Ovidiu (secretar general al Senatului în perioada decembrie 2012 — ianuarie 2014) au intermediat, în anul 2013, primirea a 300.000 de euro de la Ilie Carabulea, pentru ca Daniel Tudor, președinte la acea vreme al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), să îl ajute pe omul de afaceri în legătură cu un control efectuat de CSA la SC Carpatica Asig SA, unde Carabulea era acționar majoritar.

"În urma sumelor remise cu titlu de mită, la data de 26 aprilie 2013, inculpatul Daniel George Tudor a emis o decizie prin care s-au ignorat în totalitate constatările controlului respectiv (care atenționa asupra gradului de risc ridicat al societății) și a impus remedierea unor deficiențe minore și nesemnificative în raport cu situația financiară precară a societății", au reținut procurorii.

AGERPRES/(AS — autor: Eusebi Manolache, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Gabriela Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Vela, imbecilule, dă-ți demisia! Îi obligi pe români să stea în casă și le dai amenzi, dar nu vezi ce se întâm…

2 Aici trebuia dat cu tunul, în adevăratul buboi! Termitele bugetare despre care nu vorbește nimeni

3 VIDEO Studiu prezentat de un cunoscut virusolog german: „Nu există virus „viu” pe suprafețe. Nu vă puteți infe…

4 Orban i-a cerut lui Nelu Tătaru să o demită pe Sorina Pintea de la șefia Spitalului Județean Baia Mare

5 BREAKING Acord istoric în UE! Pachet de ajutor de 500 de miliarde de euro!

recomandări

Te ia DNA: Celina Rusu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Vezi cum piatra asta sare de 88 de ori peste apă