Senatoarea Doina Tudor scapă de arestul la domiciliu și va fi judecată sub control judiciar

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis revocarea măsurii arestului la domiciliu în cazul senatoarei Doina Tudor, urmând ca aceasta să fie judecată sub control judiciar în dosarul în care este acuzată de complicitate la luare de mită.

Aceeași hotărâre a fost luată și pentru fostul soț al senatoarei, Daniel George Tudor, decizia instanței fiind definitivă.

Pe perioada celor 60 de zile de control judiciar, Doina și Daniel Tudor trebuie să respecte mai multe obligații: să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară și la instanță ori de câte ori sunt chemați; să se prezinte la secția de poliție conform programului de supraveghere; să nu părăsească țara decât cu încuviințarea prealabilă a instanței; să nu comunice în mod direct sau indirect, pe orice cale, între ei doi, cu inculpatul Ovidiu Marian și cu martorii Ilie Carabulea, Alina Muraru, Melania Elena Marian, Marian Mîrzac, Victor Gabriel Morlova, Nicolae Ucă și Dumitru Mierlă Dumitru sau cu orice alte persoane care vor dobândi calitatea de martori în dosar.

Cei doi au fost trimiși în judecată de DNA pe data de 12 aprilie, Doina Tudor fiind acuzată de complicitate la luare de mită, iar Daniel George Tudor, la data faptei președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, ulterior vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară, este acuzat de luare de mită. În același dosar, Ovidiu Marian, fost secretar general al Senatului, este judecat pentru trafic de influență.

DNA susține că Doina Tudor și Marian Ovidiu (secretar general al Senatului în perioada decembrie 2012 — ianuarie 2014) au intermediat, în anul 2013, primirea a 300.000 de euro de la Ilie Carabulea, pentru ca Daniel Tudor, președinte la acea vreme al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), să îl ajute pe omul de afaceri în legătură cu un control efectuat de CSA la SC Carpatica Asig SA, unde Carabulea era acționar majoritar.

"În urma sumelor remise cu titlu de mită, la data de 26 aprilie 2013, inculpatul Daniel George Tudor a emis o decizie prin care s-au ignorat în totalitate constatările controlului respectiv (care atenționa asupra gradului de risc ridicat al societății) și a impus remedierea unor deficiențe minore și nesemnificative în raport cu situația financiară precară a societății", au reținut procurorii.

AGERPRES/(AS — autor: Eusebi Manolache, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Gabriela Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a falsificat PSD deficitul bugetar în ultimii 3 ani. Fraților, nenorociții ăștia ne-au amanetat viitorul!

2 Încep să „transpire” primele cifre din sondaje. La PSD se mizează totul pe prezența scăzută

3 PSD, rozătoarea statului român! După fată, Daea și-a angajat și ginerele, printr-un concurs dubios, în ministe…

4 Ce-o avea asta-n gură, fraților? Priviți-i cum râd, zici că au băut ceai de cânepă...

5 Rareş Bogdan o pune la punct pe Fiola după atacul xenofob la adresa președintelui: Vom face plângere!

recomandări

Te ia DNA: Florin Lungoci

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când o rachetă lovește 45 de straturi de geam antiglonț