Senatoarea Doina Tudor și deputatul Nicolae Păun, aduși la ÎCCJ

Senatoarea Doina Tudor și deputatul Nicolae Păun, aduși la ÎCCJ

Senatoarea Doina Tudor și deputatul Nicolae Păun au fost aduși vineri la sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție, care urmează să judece propunerile DNA de arestare preventivă în cazul lor, după ce au fost reținuți și și-au petrecut noaptea în arestul Poliției Capitalei. Doina Tudor și Nicolae Păun sunt cercetați în dosare diferite.

Doina Tudor a fost pusă sub acuzare în dosarul în care fostul său soț, Daniel George Tudor, la data faptei președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, ulterior vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară, este anchetat în stare de arest la domiciliu pentru luare de mită. În acest dosar, este cercetat tot în arest la domiciliu și Ovidiu Marian, fost secretar general al Senatului, pentru trafic de influență.

DNA susține că, în perioada martie-mai 2013, Doina Tudor l-a ajutat în mod direct pe Daniel Tudor să primească suma de 200.000 de euro (din suma totală de 300.000 de euro primită de acesta), pentru ca el, în calitate de președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, să favorizeze o firmă de asigurări care făcuse obiectul unor activități de control.

Nicolae Păun, președinte al Asociației Partida Romilor ''Pro Europa'', este urmărit penal pentru fapte de corupție în legătură cu derularea unor proiecte cu fonduri europene, în care este cercetat și deputatul Mădălin Voicu.

Acuzațiile la adresa lui Păun sunt de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, schimbarea fără respectarea prevederilor legale a destinației fondurilor europene, deturnare de fonduri, spălarea banilor, efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, cumpărare de influență și influențarea declarațiilor, toate infracțiunile fiind săvârșite în formă continuată.

De asemenea, Păun este acuzat de evaziune fiscală în formă continuată și folosirea, cu rea-credință, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect, de asemenea în formă continuată.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...