Senatori americani pun la îndoială autoritatea lui Trump de a lansa un atac preventiv împotriva Coreei de Nord

Senatori americani pun la îndoială autoritatea lui Trump de a lansa un atac preventiv împotriva Coreei de Nord

Un grup de senatori democraţi din SUA i-au scris preşedintelui american Donald Trump pentru a-l atenţiona că un eventual ordin de lansare a unui atac militar preventiv împotriva Coreei de Nord ar fi lipsit de baze legale fără autorizare din partea Congresului, informează marţi Xinhua.

"Ca mulţi alţii, suntem profund preocupaţi de potenţialele consecinţe ale unui atac militar preventiv asupra Coreei de Nord şi de riscurile de erori şi represalii", afirmă cei 18 senatori în scrisoarea adresată luni preşedintelui.

"Mai mult, fără autorizarea Congresului, un astfel de atac ar fi lipsit de o bază constituţională sau autoritate legală", susţin ei.

"Ar fi un risc uriaş să se creadă că un atac preventiv limitat nu ar primi un răspuns puternic din partea lui Kim Jong-un şi nici SUA, nici aliaţii noştri nu ar trebui să facă acest pas cu prea multă uşurinţă", menţionează semnatarii, în frunte cu senatorul de New Mexico, Martin Heinrich.

Scrisoarea apare în contextul informaţiilor din ultimele luni în sensul că administraţia Trump are în vedere lansarea de atacuri pentru a contracara programul nuclear al Phenianului. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...