Senatorii PNL au contestat la CCR numirea lui Marian Enache în funcția de judecător al Curții

Senatorii PNL au contestat la CCR numirea lui Marian Enache în funcția de judecător al Curții

Senatorii PNL au contestat la Curtea Constituțională numirea lui Marian Enache în funcția de judecător al Curții, pe motiv că acesta nu a avut susținerea unui grup parlamentar, a declarat, pentru AGERPRES, senatorul liberal Cătălin Boboc.

"Am depus sesizarea marți. Sesizăm faptul că numirea nu s-a făcut corect procedural. Senatul trebuia să facă această numire, propunerile trebuiau făcute de grupuri de senatori sau deputați, a fost o autopropunere. Colegii senatori de la PSD au spus că îl susțin, au declarat așa și nu au venit cu nicio adresă", a precizat Boboc, președintele comisiei juridice a Senatului.

Senatul a decis, pe 7 iunie, numirea deputatului Marian Enache în funcția de judecător la Curtea Constituțională, acesta obținând 80 voturi "pentru" și 37 "împotrivă". În schimb, candidaturile senatoarei Ruxandra Jipa și judecătoarei Mona Lisa Neagoe, propusă de PNL, au fost respinse. Atunci, senatorii liberali au contestat, în plen, candidatura deputatului Marian Enache, arătând că, potrivit legii, acesta trebuia să fie susținut de un grup parlamentar sau de alți deputați ori senatori.

AGERPRES/(A — autor: Alina Novăceanu, editor: Mirela Bărbulescu, editor online: Anda Badea)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare . Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro .

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA