Senatul a votat legea de aprobare a OUG 3/2017 pentru modificarea Codului fiscal

Senatul a votat cu 88 de voturi pentru, 18 împotrivă și două abțineri proiectul de lege privind aprobarea OUG 3/2017 pentru modificarea și completarea Legii 227/2015 privind Codul fiscal.

La dezbaterea actului normativ, senatorul PNL Florin Cîțu a atras atenția că ordonanța Guvernului introduce noi inegalități între diferite categorii sociale și crește impozitarea pentru salariile mari.

"Această ordonanță, deși spune că vrea să elimine niște inechități, introduce, de fapt, altele în sistem. (...) Este o ordonanță care elimină impozitul pe venit pentru angajații sezonieri, pentru activitatea sezonieră — care nu este definită și nu știm exact ce înseamnă. Deși la Comisie am cerut ca aceasta să fie extinsă pentru toți angajații din turism, pentru că acolo se pare că este activitatea sezonieră, acest amendament este respins. Tot în această ordonanță avem o creștere a impozitării unei categorii din societate, a acelor oameni care au salarii foarte mari prin eliminarea plafoanelor și tot prin această ordonanță se introduce o obligativitate: companiile care au o cifră de afaceri până la 500.000 de euro acum sunt obligate să plătească impozit pe venit, deși până acum aveau opțiunea să aleagă între impozit pe venit și impozit pe profit. Și acest amendament pe care l-am introdus a fost respins. (...) PNL respinge această ordonanță și va vota împotrivă", a precizat Cîțu.

Pe de altă parte, senatorul UDMR Tanczos Barna a apreciat că toate prevederile ordonanței sunt "bine venite" și duc la reducerea birocrației și a riscului la care se expun agenții economici când calculează impozitul datorat statului.

"Toate prevederile sunt bine-venite. Sunt aproape perfecte. Ceea ce am propus noi în comisia de buget a fost introducerea unei opțiuni pentru contribuabil: crearea posibilității de a alege între plata impozitului pe profit și plata impozitului de 1% pentru cifra de afaceri. (...) Opțiunea ar fi benefică pentru un număr restrâns de agenți economici, dar ar fi benefic pentru că ar putea, în funcție de volumul activității, în funcție de profitul societății, să aleagă varianta care este favorabilă și nu ar fi un dezavantaj introducerea acestui act normativ. Nu a trecut acest amendament în comisie. Cu toate acestea, cred că acest act normativ este binevenit și reduce birocrația și reduce foarte mult riscul la care se expun agenții economici în momentul în care calculează impozitul datorat statului român", a afirmat parlamentarul UDMR.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă la DNA? Ițele scandalului Tarom duc la vârful guvernului și PSD! „Cuc s-a dus la ordin acasă la direct…

2 Info / Gâdea, notificat de noua șefă a Parchetului European să achite daunele morale de 300.000 de lei

3 Nou scandal în PSD! Păcăliții vor să dea în judecată partidul! Dăncilă a aprobat ca doar Plumb să primească ba…

4 Dăncilă, la DNA! Documentul care aruncă în aer PSD! Dragnea o reclamă pe Dăncilă că a fraudat banii UE și nu i…

5 S-o salte procurorii, că n-are imunitate! Dăncilă, denunțată de Dragnea pentru fraudă cu bani europeni! Acest …

recomandări

Te ia DNA: ISU

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Grasul ăsta joacă super fotbal!