Senatul aprobă numirea lui Rex Tillerson în fruntea diplomației americane

Senatul aprobă numirea lui Rex Tillerson în fruntea diplomației americane

Senatul american, cu majoritate republicană, a aprobat miercuri numirea fostului director general al concernului ExxonMobil, Rex Tillerson, în funcția de secretar de stat, a doua ca importanță din cadrul guvernului președintelui Donald Trump, relatează AFP.

Omul de afaceri texan, în vârstă de 64 de ani, devine astfel fața diplomației americane, urmându-i lui John Kerry care a părăsit Departamentul de Stat la 19 ianuarie. Senatorii au votat 56 în favoarea sa și 43 împotrivă.

Aproape toți senatorii democrați s-au opus numirii sale în special din cauza fostelor legături dintre petrolist și Rusia lui Vladimir Putin, exprimându-și temerea că Rex Tillerson și Donald Trump sunt favorabili ridicării anumitor sancțiuni impuse Moscovei.

Rex Tillerson este al șaselea înalt responsabil guvernamental confirmat de Senat (după Apărare, Securitate Internă, CIA, ONU și Transporturi). Minoritatea democrată continuă să facă uz de manevre de procedură pentru a întârzia confirmarea altor miniștri.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante