Senatul respinge desfășurarea votului pe două zile pentru alegerile locale din 27 septembrie/ Proiectul de lege mai are o șansă în Camera Deputaților

Senatul respinge desfășurarea votului pe două zile pentru alegerile locale din 27 septembrie/ Proiectul de lege mai are o șansă în Camera Deputaților

Senatorii au respins, marţi, proiectul de lege care reglementa ca la scrutinul din 27 septembrie votul să se desfășoare timp de două zile. Proiectul aparține senatorului USR Florina Presadă și modifică Legea 135/2020 privind alegerea autorităţilor administraţiei publice locale din anul 2020.
 
Proiectul de lege a primit raport de respingere din partea Comisiei Juridice care a fost adoptat de plen cu 86 voturi "pentru" şi 44 "împotrivă". Respins de senatori, proiectul de lege va intra și în dezbaterea Camerei Deputaților care este forul decizional în acest caz.
"Am propus ca durata procesului de vot să fie de două zile, astfel încât să diminuăm riscul de infectare cu SARS-COV2 în rândul alegătorilor. Avem nevoie de vot pe timpul a două zile pentru un vot în siguranţă pe 27 septembrie. Sunt lucruri pe care şi le doresc şi românii, după cum arată un sondaj recent - 63% dintre simpatizanţii tuturor partidelor şi-au exprimat interesul pentru mai multe zile de vot, pentru securizarea procesului de vot în pandemie, iar 82% dintre românii cu drept de vot cer creşterea numărului secţiilor de votare(...) La Comisia juridică s-a dat un raport de respingere fără discuţii serioase cu experţi epidemiologi. Modificarea poate fi adoptată în timp util, iar ajustarea calendarului electoral putea fi făcută prin hotărâre de Guvern", a spus senatoarea USR în plen.
Inițiativa legislativă propune ca amenajarea secţiilor de votare pentru scrutinul din 27 septembrie să se facă în construcţii temporar, gen containere de locuit.
 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Această ucraineancă l-a „combinat” pe soțul familiei unde fusese cazată în doar 10 zile!

2 Zguduitor articol...

3 VIDEO Priviți cum au „evaporat” ucrainenii o armă rară a rușilor

4 De citit...

5 Imagini cu patru francezi care pleacă dintr-un local din Cluj fără să plătească după ce consumaseră 6 ore