Senegal - Olanda. „Portocala mecanică”, pornire greoaie la CM 2022: meciul a fost decis pe final

Senegal - Olanda. „Portocala mecanică”, pornire greoaie la CM 2022: meciul a fost decis pe final

Două echipe sunt la egalitate de puncte și au același golaveraj, după primele două meciuri din grupa A, de la Campionatul Mondial de fotbal din Qatar 2022.

Frenkie De Jong, în Olanda - Senegal . FOTO Profimedia

Selecţionata Olandei a învins echipa Senegalului cu scorul de 2-0 (0-0), luni seara, pe Al Thumama Stadium din Doha, în primul lor meci din Grupa A a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar.

Prima repriză s-a încheiat la egalitate, scor 0-0, după ce cele două echipe și-au împărțit ocaziile mari, fără a introduce însă balonul în poartă.

Cea mai mare ocazie a primei reprize a fost ratată de Frenkie de Jong (19), după acţiunea lui Bergwijn şi continuată de Janssen, dar mijlocaşul Barcelonei a ezitat şi a fost deposedat.Van Dijk a avut o intervenţie providenţială (25), respingând cu capul un şut trimis de Ismaila Sarr la colţul lung.

În partea secundă, senegalezii au părut mai dornici să se impună şi au controlat jocul perioade bune de timp, însă au fost vizibil lipsiţi de un jucător de talia lui Sadio Mane, care ratează acest turneu final din cauza unei accidentări.

După ce van Dijk (53) a trimis peste poartă la un corner executat de Gakpo, africanii au trecut pe lângă deschiderea scorului (65), dar Noppert a respins şutul expediat de Dia la colţul scurt.Idrissa Gana Gueye (73) a avut şi el o ocazie bună, dar şutul său a fost respins de acelaşi Noppert.

Golurile care au decis soarta partidei au fost marcate pe final, de „portocala mecanică”. Cody Gakpo a deschis scorul cu o lovitură de cap, după o centrare excelentă a lui Frenkie de Jong, în minutul 84, iar Davy Klaassen a închis tabela în minutul 98, la una dintre ultimele faze ale întâlnirii, după ce portarul Mendy a respins greșit șutul lui Depay.

Olanda și Ecuador sunt la egalitate de puncte și au același golaveraj, după ce ecuadorieni au învins în prima zi a turneului selecționata țării gazdă, Qatar, cu același scor 2-0.

Următoarele meciuri din grupă vor avea loc vineri: Qatar - Senegal (Al Thumama Stadium - Doha, 15:00) şi Olanda - Ecuador (Khalifa International Stadium - Ar-Rayyan, 18:00).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina