Sentință definitivă în cazul Belina: Achitări pe linie pentru cei judecați, printre care Sevil Shhaideh

Sentință definitivă în cazul Belina: Achitări pe linie pentru cei judecați, printre care Sevil Shhaideh

Curtea de Apel Bucureşi a dispus achitarea tuturor celor judecați în dosarul "Belina", între care fostul ministrul Sevil Shaidehh, şi preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Adrian Gâdea.

Astfel, judecătorii au menţinut decizia instanţei de fond, Tribunalul Bucureşti, singura schimbare fiind temeiul de achitare. Dacă în prima instanţă s-a reţinut că fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţie, de data aceasta Curtea de Apel a constatat că fapta nu există.

Toţi inculpaţii din dosar au fost achitaţi.

Acuzaţiile DNA

Prima decizie a fost dată în aprilie 2022.

Dosarul viza trecerea presupus ilegală a unei părţi din insula Belina şi braţul Pavel, situate în albia minoră a Dunării, în 2013, din proprietatea statului în cea a judeţului Teleorman, sub administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, după câteva zile fiind închiriată firmei Tel Drum, despre care procurorii spun că ar fi fost controlată de Liviu Dragnea, fost lider PSD.

De altfel, procurorii spuneau că la acel moment Liviu Dragnea se comporta ca şi când ar fi fost proprietarul insulei Belina, menţionând în dosar partide de pescuit în acea zonă la care au participat Vasile Dâncu, Victor Ponta sau Sorin Grindeanu.

În ceea ce îl priveşte pe Adrian Gâdea, preşedinte al CJ Teleorman (la acel moment şi în prezent), procurorii spuneau că avea cunoştinţă despre presupusele fapte penale.

Pentru ca cele două proprietăţi cu suprafaţă de 278,78 de hectare, respectiv, 45 de hectare ar fi fost adoptată o hotărâre de guvern. DNA menţiona că doar prin lege s-ar fi putut realiza transferul, nu prin HG şi acuza implicarea unor persoane cu funcţii publice, printre care Sevil Shhaideh, la acel moment secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, funcţie din care ar fi iniţiat respectiva hotărâre, şi Adrian Gâdea, preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

În noiembrie 2020, Guvernul a adoptat o hotărâre prin care Insula Belina a revenit în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului şi în administrarea Apelor Române.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu