Sentinţă definitivă în cazul unei românce care şi-a vândut fiica de 12 ani, în Spania, pentru 4.000 de euro

Sentinţă definitivă în cazul unei românce care şi-a vândut fiica de 12 ani, în Spania, pentru 4.000 de euro

Justiţia din Spania s-a pronunţat definitiv în cazul unei româncei care şi-a vândut fiica de 12 ani, pentru a scăpa de o datorie de 4.000 de euro. Ea a primit 17 ani şi jumătate de închisoare cu executare.

Foto Shutterstock

Camera Civilă și Penală a Curții Superioare din Andaluzia (TSJA) a respins apelul inculpatei şi a menţinut hotărârea Curții Provinciale din Córdoba, care o condamnase pe femeie la 17 ani și jumătate de închisoare. Ea a fost acuzată de agresiune sexuală și trafic de persoane, potrivit cotidianului La Opinion.

Copila, care locuia într-o tabără de familii de etnie romă stabilită pe un teren viran din Cordoba, a fost obligată, anul trecut, să se căsătorească şi să întreţină relaţii sexuale cu un tânăr de 17 ani. Asta pentru că mama fetei şi partenerul său de viaţă aveau o datorie de 4.000 de euro, pe care au hotărât să o acopere prin vânzarea ei. Nouă familiei a copilei are tot de etnie romă şi cetăţenie română.

Imediat ce părinţii viitorului cuplu s-au înţeles asupra preţului, minora în vârstă de 11 ani la acea vreme a fost forţată să plece la circa 100 de kilometri distanţă, să locuiască împreună cu viitorul soţ şi cu familia acestuia.

După ce a suferit abuzuri sexuale și fizice de neînchipuit, copila a contactat-o pe mama sa și a implorat să i se permită să se întoarcă acasă, însă noua „familie” a insistat ca părinții ei să plătească 10.000 de euro pentru a o elibera.

Situația copilei a ajuns în atenția poliției spaniole, care a demarat o anchetă. Din acest motiv, familia soţului a trimis-o pe fată înapoi la părinţi. Ea a fost întâmpinată de poliție şi preluată de autorităţi şi pusă sub protecţie socială, iar părinţii au fost arestaţi. Comentând cazul tragic al copilei, poliția a declarat că aceasta a suferit abuzuri îngrozitoare din partea familiei soţului, spunând că „o insultau, o amenințau și o loveau în mod constant și o forțau să facă sex”.

Potrivit rechizitoriului, mama fetiţei abuzate se face vinovată că și-a vândut copilul minor şi a fost condamnată la 17 ani şi jumătate de închisoare cu executare. În plus, instanța a impus un ordin de restricție și privarea de autoritatea părintească asupra fiicei sale. Alte cinci persoane au mai fost condamnate la pedepse cuprinse între 12 ani și șase luni și doi ani și jumătate de închisoare, inclusiv partenerul mamei fetei, mama și unchii băiatului de 17 ani cu care aceasta era căsătorită, precum și fratele acestuia din urmă.

Sentința include și obligația de a despăgubi minorul cu 12.000 de euro pentru prejudiciile morale suferite.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

4 „Ar fi primul val al ofensivei”

5 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene