Senzația verii în materie de tatuaje. Ce este tatuajul cu henna și care sunt beneficiile lui

Senzația verii în materie de tatuaje. Ce este tatuajul cu henna și care sunt beneficiile lui

Originea exactă a tatuajelor cu henna este încă necunoscută, însă, tradiția datează cu certitudine încă de pe vremea Egiptului Antic, unde însăşi Cleopatra, frumoasa regină a Egiptului, apela la această metodă de înfrumusețare.

Tatuaj cu henna

Tatuaj cu henna

Pasta henna folosită în arta corporală constă într-un amestec natural de ingrediente, mai exact pudră henna obținută din frunzele plantei şi uleiuri esențiale.

La final, se obține pasta ce colorează pielea în mod natural, lăsând inițial o culoare portocalie care în decursul a 24 de ore se intensifică şi devine maronie.

Sunt frumoase, la modă și ne pot ajuta să ieșim în evidență indiferent de locul în care mergem.

În ceea ce privește henna neagră, părerile sunt împărțite. Când la pastă se adaugă alte ingrediente, cum ar fi p-fenilendiamină (PPD), rezultatul este comercializat ca "henna neagră", care este adesea folosit în tatuaje pentru a le face mai întunecate și mai durabile.

Cei de la Food and Drug Administration (FDA) avertizează că aceata poate provoca reacții alergice grave, de care unii s-au plâns. Însă, mulți sunt mult mai mulțumiți de tatuajele cu henna neagră, deoarece timpul de uscare este mai rapid și faptului că rezistă mai mult.

Pasta henna simbolizează sănătatea și prosperitatea în căsătorie, iar în unele culturi, cu cât pata de henna este mai întunecată, cu atât dragostea dintre două persoane este mai profundă.

Citiți întregul material în Click!

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Adevărații șefi ai României, la ei e cheia...

2 O informație care dă de gândit...

3 VIDEO „Taci dracu' din gură, ești altă generație, nu vă suport” / Claudiu Bleonț și-a umilit fetița pe scenă

4 VIDEO Nicușor Dan a luat-o razna? Serie de gafe la dezbaterea de la TVR

5 Aceste lucruri se petrec în „curata” Germanie... La Amsterdam, unde abia poți respira pe anumite străzi din cauza „ierbii”, cum o fi?