SENZAȚIONAL! Eurodeputata Ana Gomes despre Viorica Dăncilă: În primul rând, mă mir că această doamnă vorbește. Credeam că e mută.

SENZAȚIONAL! Eurodeputata Ana Gomes despre Viorica Dăncilă: În primul rând, mă mir că această doamnă vorbește. Credeam că e mută.

Eurodeputata Ana Gomes despre Viorica Dăncilă: În primul rând, mă mir că această doamnă vorbește. Credeam că e mută. În urmă cu câteva zile, premierul Dăncilă a atacat-o într-o declarație pe fosta sa colegă de grup din Parlamentul European, Ana Gomes într-o limbă română stâlcită, așa cum ne-au obișnuit deja liderii PSD, submediocri pe la școlile pe care le-au absolvit în tinerețe: „E membră a unei fundaţii patronate de Soros; însuşi (sic!) Portugalia a vrut de două ori să-i retragă imunitatea, tocmai pentru defăimarea propriei ţări.”

Citiți mai jos interviul cu Ana Gomes realizat de jurnalistul Dan Alexe și publicat pe  Blogul său:

Ce era mai simplu decât să merg s-o întreb direct pe Ana Gomes, europarlamentara socialistă portugheză care l-a criticat pe Dragnea în plin Parlament European spunând că trebuie să se retragă, ce era mai simplu decât s-o întreb direct ce crede despre atacurile la care este ea supusă în România?

Am întrebat-o așadar adineaori pe Ana Gomes de ce a criticat așa PSD-ul, un partid frate, că doar sunt socialiști și unii și alții. Uite cum creștin-democrații din PPE îi apără pe alde Orban și Kaczynski, pe unguri și pe polonezi, am zis eu, fals naiv, scrie 

Ana Gomes: Ei bine, pentru că sunt mai exigentă cu propria mea familie politică. Când văd un pretins socialist cum e Dragnea, care a fost condamnat pentru corupție și care e anchetat de OLAF (Oficiul European de Luptă Anti-Fraudă) pentru asociație criminală, grup infracțional, și văd că partidul lui pretins socialist se pune în calea justiției nu pot decât să intervin.

Dan Alexe: Noua șefă a guvernului, Viorica Dăncilă, vă acuză că sunteți membră a unei fundaţii patronate de Soros și că țara dumneavoastră (“însuşi Portugalia” a spus Dăncilă) a vrut de două ori să vă retragă imunitatea, tocmai pentru că v-ați defăimat țara. Altfel zis, nu sunteți o persoană care trebuie ascultată.

Ana Gomes: În primul rând, mă mir că această doamnă vorbește. Credeam că e mută. În atâția ani în care am fost împreună în grupul socialist în Parlamentul European, eu nu am auzit-o să deschidă gura vreodată. Da, mi s-a transmis ce spune acum despre mine și m-a apucat râsul. Sunt, într-adevăr, membru neretribuit în Friends of Europe, fundație care e în parte finanțată de Soros, așa cum sunt și în Amnesty International. Demonizându-l astfel pe Soros, socialiștii români nu fac decât să o ia pe calea populismului est-european cel mai îmbâcsit, precum Orban în Ungaria, toți cei cu derive spre dreapta neasumată și mincinoasă care dau vina pe un filantrop pentru a-și ascunde afacerile de corupție și tendințele autoritare de acasă. Acești oameni n-au nimic socialist și nu au nimic de-a face cu stânga. Populism găunos și corupție pe bandă rulantă.
Așa mi-a zis Ana Gomes. Și, nu, Ana Gomes nu își “defăimase țara”, cum a spus Viorica Dăncilă. Cererea de ridicare a imunității parlamentare europene fusese introdusă mai întâi după ce ministrul apărării, Pedro Aguiar Branco, o dăduse în judecată în Portugalia pentru calomnie, deoarece Ana Gomes întrebase într-un interviu TV dacă nu cumva există un conflict de interese în faptul că ministerul apărării a acordat contractul pentru un mare șantier naval unei firme pentru care lucra tocmai cabinetul de avocătură al ministrului.

A doua oară a fost tot o acuzație de calomnie după ce Ana Gomes s-a mirat că guvernul a vândut unei firme private un iaht de lux plătit de contribuabili pentru o zecime din preț. Ambele solicitări au fost respinse de Parlamentul European.

Ana Gomes: Cererea de ridicare a imunității parlamentare venea de la corupți din guvern, de la persoane care sperau să mă intimideze, nu de la țara mea, Portugalia. Dar această doamnă pare să confunde fidelitatea față de rețeaua corupților ei cu amorul de țară. 

Nu am putut decât să-i dau dreptate Anei Gomes: pentru Viorica Dăncilă, guvernul e țara. “Însuși” țara.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”