SENZAȚIONAL! Ponta chiar i-a pus bomba sub cur lui Dragnea, la DNA! Declarații disperate ale avocatei, la Antena 3!

SENZAȚIONAL! Ponta chiar i-a pus bomba sub cur lui Dragnea, la DNA! Declarații disperate ale avocatei, la Antena 3!

Senzațional! Ponta chiar i-a pus bomba sub cur lui Dragnea, la DNA! Declarații disperate ale avocatei, la Antena 3! Invitată în emisiunea „Ediție Specială” cu Sabina Iosub, la Antena 3, avocata lui Liviu Dragnea a venit cu noi dezvăluiri din Dosarul Tel Drum. Apărătoarea liderului PSD a plecat cu o seară înainte din sediul DNA cu un geamantan uriaș, lucru confirmat și de apărătoare.

Maria Vasii, extrem de agitată, a explicat că există în acest dosar un personaj politic, fost membru în Guvern, care prin declarațiile sale se autodenunță. Vasii anunță că jurnaliștii și opinia publică vor avea acces la dosar „cât de curând”.

La un dosar accesul devine public în momentul în care acesta este trimis în judecată, ceea ce înseamnă că în curând Dosarul Tel Drum va fi trimis de procurorii DNA către judecători.

Supărată rău pe martorul care a spus tot

„Nu se discută despre plângeri penale împotriva celor care îl acuză. Suntem mai mulți apărători în dosar. Din punctul meu de vedere, față de datele pe care le dețin chiar procurorul de caz este obligat să examineze oportunitatea extinderii urmării penale. Să citești doar cu atenție și cu obiectivitate declarațiile date de persoanele audiate în dosar, mă refer la anumiți martori, pentru a realiza că declarațiile lor reprezintă un veritabil autodenunț. Am citit declarațiile unui fost politician, nu știu dacă mai este acum, care a fost în guvern, și prin declarațiile pe care le dădea nu aducea niciun element care să-l incrimineze pe Liviu Dragnea, ci dimpotrivă, fiecare cuvânt al său îl incrimina pentru faptele proprii pe care le-a săvârșit în exercițiul funcțiunii, care a avut ca urmare crearea unui prejudiciu deosebit de semnificativ pentru bugetul statului. De ce procurorul când i-a luat mărturia de ce nu a sesizat asta? ”, a declarat avocata lui Dragnea.

Ce a spus avocata joi

Maria Vasii, avocata lui Dragnea, a afirmat joi, la DNA, după ce a studiat dosarul TelDrum, că a văzut multe lucruri în contracţie cu cele declarate public de anumite persoane. Și i-a amenințat cu plângeri penale pe martorii din dosar. 

"Cu siguranţă sunt foarte multe lucruri pe care le-am văzut în contradicţie cu cele declarate public de anumite persoane care au fost în acest loc şi au spus lucruri, zic eu, neadevărate", a spus Maria Vasii, după ce a stat aproximativ două ore la DNA pentru a studia dosarul Tel Drum, în care este implicat Liviu Dragnea.

Ea a menţionat că, în urma celor citite în dosar, îi va propune lui Liviu Dragnea cereri de extindere a urmăririi penale faţă de alte persoane.

"O să-i propun domnului Dragnea cereri de extindere a urmăririi penale pentru toate persoanele care îl acuză pe domnul Liviu Dragnea, dar la rândul lor au fost în situaţii în care i-ar pune în egală măsură în acuzare, din moment ce domnul Dragnea este pus sub acuzare. Or, socotim că acele demersuri nu au fost infracţiuni, nici pentru domnul Dragnea. (...) Vorbim de complicitate la aceleaşi infracţiuni, pentru că nu poate fi acuzat domnul Dragnea de anumite fapte, câtă vreme persoanele care erau de faţă la luarea unor anumite decizii pot să aibă aceeaşi răspundere", a arătat Vasii.

Întrebată dacă acest lucru înseamnă că admite acuzaţiile aduse de procurori lui Liviu Dragnea, avocata a negat categoric. ''Sub nicio formă. Spun că aşa cum în ceea ce le priveşte pe celelalte persoane s-a apreciat că nu au săvârşit nicio infracţiune, trebuie să extindem acest raţionament şi pentru domnul Dragnea'', a menţionat aceasta.

Ea a afirmat că Liviu Dragnea are dreptul de a veni personal la DNA, însă atâta vreme cât procurorul de caz a permis să ia copiile unor documente relevante din dosar va fi mult mai uşor să le examineze dintr-un birou.

Avocata a fost întrebată de jurnalişti dacă Liviu Dragnea ar putea deveni martor denunţător în cauză. "Nici vorbă. Faţă de lucrările de la dosar noi suntem îndreptăţiţi să cerem o interpretare corectă a legii faţă de toate persoanele. În această încercare de a face o interpretare corectă, vom cere poate extinderea cercetărilor pentru a delimita foarte clar faptele fiecărei persoane despre care se vorbeşte în aceste proceduri judiciare", a mai spus Maria Vasii.

Din punctul său de vedere, documente din dosar pot constitui probe în apărare. "Pentru aceleaşi fapte care au fost temei de punere sub acuzare a domnului Dragnea au fost puse analize atât sub forma rapoartelor de audit intern, cât şi sub forma unor hotărâri judecătoreşti, a instanţelor de contencios administrativ, care au constatat că nu există nicio neregulă în ceea ce priveşte lucrările (n.r. - care fac obiectul investigaţiilor) pe baza cărora s-a constituit dosarul. Iar în ceea ce priveşte participarea domnului Dragnea în acele societăţi (...) aveţi informaţiile publice şi documentele pe care eu le-am văzut la dosar, care confirmă că domnul Dragnea nu are nicio legătură cu acele societăţi", a precizat Vasii.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO NGAD, avionul hibrid de luptă invizibil de generația a 6-a. Zboară în escadrilă de drone

2 VIDEO „Dihăniile” HIMARS au „vizitat” un mare depozit de echipamente militare rusești. Nimic n-a rămas

3 VIDEO Priviți, un rus și-a împușcat comandantul, la un birou de înrolare din Siberia!

4 Putin a fugit din Moscova imediat după ce a decretat mobilizarea. Trei surse confirmă locul în care „s-a retras“ președintele rus

5 Bursa de la Moscova s-a prăbușit! Este la cel mai scăzut nivel de la începutul ofensivei din Ucraina