Separatiştii proruşi recunosc o „situaţie dificilă“ în estul Ucrainei

Separatiştii proruşi recunosc o „situaţie dificilă“ în estul Ucrainei

Unul dintre liderii separatiştilor proruşi, Denis Puşilin, a recunoscut luni o situaţie dificilă pe front în faţa contra-ofensivei ucrainene, dar a susţinut că forţele ruse "rezistă", informează AFP.

Denis Pușilin, unul dintre liderii proruși. Foto EPA EFE

Aceste declaraţii intervin după ce armata ucraineană a revendicat importante recuceriri teritoriale în ultimele zile în faţa trupelor Rusiei, în special în regiunea Harkov, în nord-est, dar şi în sud şi în est.

"Situaţia rămâne dificilă. Adversarul încearcă să distrugă infrastructurile critice şi civile", a declarat Puşilin pentru postul de televiziune rus Rossia 24, evocând "bombardamente masive".

Acest responsabil, care conduce "republica" proclamată unilateral de separatişti la Doneţk, a informat de asemenea despre atacuri ucrainene asupra oraşului Liman, în est.

Potrivit lui Puşilin, forţele ruse şi cele proruse "rezistă", iar situaţia, chiar dacă "dificilă", rămâne "sub control". El a susţinut de asemenea că forţele ruse şi proruse "avansează în unele zone", fără a le numi.

Armata ucraineană a anunţat iniţial o contra-ofensivă în sud, înainte de a realiza în timpul săptămânii trecute o contra-ofensivă fulger în regiunea Harkov, forţându-i pe soldaţii ruşi să se retragă spre alte poziţii.

Luni, forţele ruse au afirmat că au bombardat zone recuperate de Ucraina nu departe de Harkov, în sectoarele Kupiansk şi Izium.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

2 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

3 Așa o fi?

4 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

5 Sexsomnia / O tulburare de somn jenantă despre care nimeni nu vrea să vorbească