Sepsi – Craiova, astăzi e momentul adevărului: Știm, clar, ce urmează după verdictul de la Apel

Sepsi – Craiova, astăzi e momentul adevărului: Știm, clar, ce urmează după verdictul de la Apel

Sepsi – FC U Craiova e cel mai lung meci al Superligii din acest sezon! Pentru că vom afla rezultatul său final, abia astăzi, la 32 de zile după primul fluier al arbitrului Andrei Chivulete (36 de ani).

Adrian Mititelu jr, discurs aproape identic cu cel al tatălui său. FOTO: Arhiva Adevărul

Ce-i drept, între momentul în care partida a fost suspendată din cauza scandărilor xenofobe ale fanilor olteni și decizia așteptată, astăzi, la Comisia de Apel, am avut un verdict intermediar, dat de Comisia de Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal: victorie Sepsi cu 3-0. Adică, ceea ce intuia și patronul formației din Bănie, Adrian Mititelu, la două zile după meciul de la Sfântu Gheorghe. Ulterior însă, Mititelu s-a sucit și a început să vorbească despre rejucare, lansând acuze grele în mass-media. Marți seară, după Chindia – FC U Craiova, scor 0-0, la fel a vorbit și fiul său, Adrian Mititelu jr.

Se creează o conspiraţie împotriva noastră ca să nu intrăm în play-off. Văd că se vrea ca Sepsi să fie ajutată de arbitri, meci de meci, iar noi să fim viciaţi de arbitru, ca să intre Sepsi cu mai mult de trei puncte în play-off, să nu mai existe problema cu meciul câștigat de ei la masa verde. Matematic, încă avem şanse la play-off, chiar dacă se întâmplă încă o nedreptate (n.r. – referire la decizia Comisiei de Apel). Sepsi are un program foarte greu“, a spus Mititelu jr.

Laszlo Dioszegi, patron Sepsi

Laszlo Dioszegi, patron Sepsi

„Luăm în calcul orice“

De partea cealaltă, patronul celor de la Sepsi, Laszlo Dioszegi, s-a arătat pregătit de orice decizie într-un fotbal românesc în care, de multe ori, senzația e că regulamentele sunt făcute pentru a fi încălcate.

Luăm în calcul orice scenariu. Dacă se rejoacă meciul, am o singură întrebare. Când se va rejuca? Pentru că nu mai e timp, numai dacă decalăm puțin play-off-ul și play-out-ul. La TAS n-au nicio șansă. Nu vor merge la TAS, acolo n-au nici 1% șanse. Știm că UEFA și FIFA sancționează foarte drastic xenofobia. Au toleranță zero. Nici timpul nu e un aliat“, a spus Dioszegi la Digi Sport.

Contactat de „Gazeta Sporturilor“, Cristian Jura, expert în dreptul sportului și arbitru TAS, a lăsat și el de înțeles că decizia Comisiei de Apel va însemna finalul acestui scandal pentru simplul motiv că judecata de la Lausanne durează „minimum două luni“.

Prima etapă din play-off / play-out e programată pentru weekend-ul de 17-19 martie. Și miza acestui scandal e locul 6, ultimul care duce în play-off. Orice decizie venită după startul play-off-ului e inutilă. Așadar, dacă vor pierde și la Apel, oltenii trebuie să obțină locul 6, în urma rezultatelor din ultimele două runde din sezonul regulat.

Pentru Sepsi, urmează meciurile cu CFR Cluj (acasă) și FCSB (în deplasare). Craiova are un program mai ușor, urmând să întâlnească Botoșani (acasă) și Hermannstadt (în deplasare).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro