Sepsi, adio Conference League după un meci de poveste la Glimt. Revenire senzațională, apoi sabotaj din interior VIDEO

Sepsi, adio Conference League după un meci de poveste la Glimt. Revenire senzațională, apoi sabotaj din interior VIDEO

Performera de până acum a Conference League, Sepsi a avut de gestionat un firav 2-2 obținut acasă, cu norvegienii de la Bodo/Glimt. Însă elevii lui Liviu Ciobotariu nu au făcut fașă iureșului gazdelor din startul partidei, când nordicii au înscris, prin Pellegrino (12). Am avut noroc că arbitrul a anulat golul pentru un aut, după consultarea VAR.

A fost faza care a anunțat dezastrul pentru Sepsi. Formația din Bodo a presat fantastic, a avut o bară, prin Saltnes (21), pentru ca Sørli să deschidă scorul (24), când a reluat cu capul în vinclul lui Niczuly. Patru minute mai târziu, norvegienii au mai lovit o dată, după ce portarul românilor a respins neinspirat șutul lui Berg, iar Pellegrino a îndeplinit o simplă formalitate. A fost din nou nevoie de analiza din camera VAR, însă Sepsi nu a mai avut noroc și golul a fost validat: 2-0 după nici o jumătate de oră de joc.

A fost momentul în care covăsnenii au început să arate și ei că se află pe teren. Ștefănescu a fost împins în careul gazdelor, însă arbitrul a nu a avut nicio reacție (35), pentru ca Alimi să reducă din diferență cu 3 minute înainte de încheierea primei reprize, cu largul concurs al portarului advers: 2-1 și se reaprindeau speranțele lui Sepsi.

2-2 după 90 de minute, la fel ca în tur

Iar imediat după pauză covăsnenii reușeau imposibilul : golul cu care aduceau rezultatul general la 4-4, după ce Roland Varga a pătruns prin apărarea gazdelor ca prin brânză și a înscris de la 18 metri: bară-gol! Ba chiar puteau da lovitura în finalul celor 90 de minute regulamentare, prin Ștefănescu, care a șutat de la distanță și portarul lui Bodo/Glimt a respins greu în corner. 2-2 la final, fix la fel ca în retur, astfel că s-a intrat în prelungiri.

Jucătorii lui Sepsi, extaz și agonie pe stadionul din Bodo. Foto Facebook

Acolo unde Sepsi a fost sabotată din interior, Păun comițând un henț inexplicabil în careu, în minutul 99. Penalty-ul a fost transformat impecabil de Pellegrino și totul s-a dus pe Apa Sâmbetei pentru covăsneni. Chiar dacă Ștefănescu a înscris imediat pentru 3-3, dar arbitrii au anulat golul, chiar și după revederea fazei în camera VAR, deși reluările le cam dau dreptate alor noștri. De frustrare, vedeta lui Sepsi a văzut cartonașul de două ori în decurs de câteva minute și a fost eliminat.

Covăsnenii rămân doar cu amintirea unui parcurs superb în preliminariile Conference League, până la această întâlnire. Și cu amărăciunea atât a ratării grupelor competiției, cât și a unei recompense generoase din partea UEFA, de 3 milioane de euro.

Bodo/Glimt - Sepsi 2-2, 3-2 după prelungiri

Au marcat: Sørli (24), Pellegrino (28, 100 penalty)/ Alimi (42), Varga (46)

În tur: 2-2

Bodo/Glimt: Haikin - Wembangomo, Moe, Bjørtuft, Bjørkan - Saltnes, Berg, Grønbæk - Sørli, Moumbagna, Pellegrino. Rezerve: Brøndbo, Lode, Bassi, Espejord, Kondrasen, Brunstad Fet, Sjøvold, Dahl, Gulliksen, Sørensen, Kristiansen. Antrenor: Kjetil Knutsen

Sepsi OSK: Niczuly - Ciobotariu, M. Bălașa, Ninaj, Dumitrescu - Păun, Rodriguez - R. Varga, Alimi, Ștefănescu - Safranko. Rezerve: Moldovan, Gedo, I. Gheorghe, Damașcan, Matei, Oroian, Francisco Junior, Otelița, Nistor, Kallaku, Aganovic, Rondon. Antrenor: Liviu Ciobotariu

Tragerea la sorți a grupelor Conference League are loc mâine, 1 septembrie, la Monaco, de la ora 15.30.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat