Sepsi OSK - CFR Cluj 1-2. Clujenii obțin prima victorie din returul play-off-ului și sunt tot mai aproape de Conference League

Sepsi OSK - CFR Cluj 1-2. Clujenii obțin prima victorie din returul play-off-ului și sunt tot mai aproape de Conference League

CFR Cluj a obținut o victorie importantă în deplasarea de la Sfântu Gheorghe, în partida care a deschis penultima etapă din acest sezon. Formația antrenată de Dan Petrescu și-a consolidat ultimul loc pe podium și este tot mai aproape de o calificare în Conference League.

Foto SportPictures

Înaintea partidei cu Sepsi, Dan Petrescu a vorbit despre problemele din lot și a anunțat că e posibil să bage mai mulți juniori în ultimele două meciuri. Chiar și așa, tehnicianul clujenilor a aliniat formula aproape obișnuită din ultimele meciuri, în afară de Deac și Krasniqi.

CFR Cluj avea mare nevoie de această victorie, fiind la doar 2 puncte în fața celor de la Universitatea Craiova care cu o victorie contra Rapidului ar fi putut să urce pe podium.

A fost o victorie dramatică a clujenilor care au avut un start ofensiv. Covăsnenii au ripostat chiar dacă pressing-ul campioanei a fost foarte sus. În minutul 17 a avut loc o fază controversată. Petrila a intrat în careul gazdelor și a fost împiedicat din spate de Sorin Costreie, însă nici VAR nu a întrs decizia arbitrului care nu a acordat lovitură de la 11 metri.

Petrila s-a răzbunat în minutul 33 când a deschis scorul cu un șut puternic de la 16 metri. Riposta gazdelor a fost rapidă. În minutul 42, Tudorie a scăpat singur cu portarul și a reușit să trimită o torpilă direct în vinclu.

Imediat după pauză oaspeții au revenit în avantaj dar golul a fost anulat după verificarea VAR. Boateng a fost surprins în offside și scorul a rămas neschimbat pe tabelă. Pe final, clujenii au dat lovitura. Janga a punctat decisiv în minutul 82 și a adus prima victorie din returul play-off-ului. CFR Cluj rămâne cu doar două victorii în acest play-off de campionat, ambele reușite în fața covăsnenilor.

Înainte de partida craiovenilor cu Rapid, CFR Cluj e favorită să rămână pe locul 3 și să se califice în preliminariile Conference League.

Sunt 2 scenarii de luat în considerare pentru calificarea în Conference League. Dacă U Cluj câștigă finala Cupei României cu Sepsi OSK, atunci CFR merge direct în cupele europene. Dacă Sepsi OSK câștigă cu U Cluj, atunci CFR Cluj se bate pentru un loc european cu învingătoarea dintre U Craiova 1948 și FC Voluntari.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...