Sepsi, sancţionată pentru rasism: UEFA a tăiat în carne vie! Reacţia clubului

Sepsi, sancţionată pentru rasism: UEFA a tăiat în carne vie! Reacţia clubului

Sepsi Sfântu Gheorghe a fost în centrul atenţiei, în ultima perioadă, din cauza unor situaţii controversate.

În fine acum, Sepsi a fost sancţionată de UEFA din cauza meciului retur cu Olimpija Ljubljana. Potrivit Digi Sport , covăsnenii au fost amendaţi cu 10.000 de euro din cauza unui salut, interpretat ca fiind în stil nazist, al fanilor grupării din Sfântu Gheorghe! Mai mult, potrivit deciziei forului de la Nyon, Sepsi nu poate folosi capacitatea maximă a stadionului ei, joi seară, în confruntarea cu Djurgardens, campioana din Suedia.

Formaţia din Sfântu Gheorghe a comunicat pe pagina de Facebook, atât decizia UEFA, cât şi faptul că va ataca această sancţiune.

Ce au scris cei de la Sepsi pe Facebook?

*În urma celor consemnate de obervatorul de joc după terminarea meciului de fotbal disputat în Slovenia la data de 28 iulie dintre echipele Olimpija Ljubljana şi Sepsi OSK, forul european, UEFA a sancţionat clubul nostru cu suma de 10 mii euro, precum şi cu obligaţia de a lăsa liber 500 de scaune la meciul ce se va disputa mâine (n.r. - joi) dintre echipa noastră şi Djurgaardens IF din Suedia.

*Aceste locuri pot fi ocupate în exclusivitate de copii. Datorită celor de mai sus, suntem obligaţi de a sista vânzările de bilete pentru meciul de mâine.

*Observatorul de joc elveţian a considerat că în minutul 34 al partidei de la Ljubljana suporterii Sepsi OSK, scandând 'Szentgyorgy! Szentgyorgy!' (n.r. - Sfântu Gheorghe în limba maghiară) au făcut un gest rasist în timp ce conduceau braţele de la inimă la cer. După prima scrisoare de solicitare de explicaţii al UEFA am explicat acest gest, dar nu s-a ţinut cont de cele justificările noastre, aseară primind scrisoarea cu sancţiunile precizate.

*Împotriva acestor decizii vom depune contestaţie, însă vânzarea de bilete nu o mai putem continua. Din păcate, există deja precedent pentru acest lucru, în trecut şi o altă echipă fiind sancţionată pentru acelaşi lucru, după care suporterii au făcut gestul conducând simultan ambele braţe de la inimă la cer, arătând astfel devotamentul faţă de echipă, de club, de oraş.

România, în turul III preliminar din Conference League

Miercuri

*Dunajska Streda (Slovacia) – FCSB 21.30, Antena 1

Joi

*Şahtior Soligorsk (Belarus) - CFR Cluj 20.00

Se va juca în Turcia, a Adapazan, cu porţile închise din cauza sancţiunilor impuse de UEFA formaţiilor din Belarus după declanşarea războiului din Ucraina.

*Zorya Luhansk (Ucraina) - CS U Craiova 20.30, Digi Sport 1, Prima Sport 1

Partida se va juca la Lublin (Polonia) pentru că formaţiile ucrainene nu pot evolua acasă din cauza războiului.

*Sepsi - Djurgården (Suedia) 21.00, Pro Arena (fostul sport.ro)

Partidele din a doua manşă sunt programate pe 11 august.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis