Şerban Bubenek: Este nevoie de un corp al specialiştilor care să controleze lucrările efectuate în spitale

Şerban Bubenek: Este nevoie de un corp al specialiştilor care să controleze lucrările efectuate în spitale

Preşedintele Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă, Şerban Bubenek, a subliniat luni în cadrul unei dezbateri necesitatea înfiinţării unei direcţii de infrastructură tehnică formată din specialişti din mai multe domenii, care să controleze lucrările efectuate în spitale.

"Trebuie să avem un corp al specialiştilor, o direcţie de infrastructură tehnică populată cu ingineri din diverse specialităţi, cu arhitecţi, cu specialişti în electricitate, cu specialişti în climatizare şi ventilaţie şi aşa mai departe. În felul acesta, dacă ar exista un astfel de corp care dincolo de faptul că împreună cu noi ar putea să meargă mai departe şi să elaboreze un set de măsuri imediat în două săptămâni... Dânşii după aceea ar trebui să consulte în fiecare zi tot ce apare nou ca norme şi să le transpună în legislaţie şi să fie capabili să vină să controleze în spitale după ce o lucrare este aprobată şi plătită că este bine făcută. Lucrul acesta probabil că ne-ar scuti de foarte multe discuţii dacă lucrările au fost bine sau nu făcute, dacă lucrările respectă standarde sau nu", a afirmat medicul.

Totodată, el susţine că trebuie "îmbunătăţite" schemele de personal. "Nu putem continua aşa, pentru că nu avem nicio şansă", a spus Bubenek.

El a menţionat că marţi îi va adresa ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, trei memorii: unul privind modificarea ordinului în vigoare privind terapia intensivă, altul care priveşte "chestiuni" legate de funcţionarea transparentă a secţiilor de terapie intensivă, de finanţarea şi digitalizarea acestora, iar al treilea, care presupune "nişte cereri generale" în legătură cu reforma în sănătate. AGERPRES/(A-autor: Roberto Stan, editor: Antonia Niţă, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO O „dronuță” kamikaze rusească ia la ţintă obuzierele americane ale ucrainenilor

2 Foarte interesante amănunte! Și lumea crede că rușii sunt blocați total....

3 VIDEO Priviți, 7 lovituri „chirurgicale” aplicate de ucraineni unităților ruse ascunse printre casele unui sat

4 I-a mirosit pe ruși? / Adelin Petrișor a demisionat de la Euronews România cu doar câteva zile înainte de lansarea postului

5 VIDEO Ce mahăr din mafia imobiliară o proteja? / Acesta este funcționarul din Primăria Capitalei care a fugit cu acte de la Urbanism