Serbia: Medicii i-au salvat viaţa preşedintelui Aleksandar Vucic, declară ministrul sănătăţii

Serbia: Medicii i-au salvat viaţa preşedintelui Aleksandar Vucic, declară ministrul sănătăţii

Problemele cardiace cronice ale preşedintelui sârb Aleksandar Vucic au ajuns să-i pună viaţa în pericol, a declarat duminică ministrul sănătăţii, Zlatibor Loncar, transmite dpa.

'Doctorii i-au salvat viaţa vineri', a declarat ministrul Loncar pentru agenţia de stat Tanjug. 'În momentul internării, s-a considerat că viaţa îi era în pericol', a adăugat el.

Cabinetul lui Vucic a transmis sâmbătă că preşedintele a fost spitalizat vineri seară la o clinică din Belgrad din cauza unor probleme cardiovasculare.

'Preşedintele Aleksandar Vucic a fost internat la spitalul militar din Belgrad la 15 noiembrie (vineri), spre seară', a precizat biroul său într-un scurt comunicat, fără a oferi alte detalii.

Consiliera Suzana Vasiljevic a declarat ulterior că starea preşedintelui era stabilă, dar că acesta rămâne în spital ca măsură de precauţie.

Sâmbătă seara, Vucic însuşi a scris pe Twitter că se aşteaptă să revină total la lucru luni.

Este pentru prima dată când se vorbeşte oficial despre probleme cardiovasculare în cazul lui Aleksandar Vucic, în vârstă de 49 de ani.

Fost ultranaţionalist transformat în susţinător al drumului spre Uniunea Europeană, Vucic a devenit premier în 2014 şi a fost ales preşedinte în 2017.

Deşi preşedintele are un rol formal, el deţine controlul politic în calitate de şef al Partidului Progresist Sârb, aflat la putere din 2012. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...