Serbia şi Croaţia sunt din nou afectate de inundaţii. Cel puţin o persoană a murit în Serbia

Serbia şi Croaţia sunt din nou afectate de inundaţii. Cel puţin o persoană a murit în Serbia

O persoană a murit în Serbia, luni, în urma noilor inundaţii provocate de ploi diluviene, la patru luni de la precipitaţiile care s-au soldat cu aproape 80 de morţi în Serbia şi în Bosnia şi Herţegovina, a anunţat televiziunea sârbă de stat (RTS).

O femeie în vârstă a murit la Tekija, în estul Serbiei, unde situaţia este extrem de dificilă, potrivit RTS.

Potrivit unui comunicat al poliţiei, peste 300 de persoane au fost evacuate la Tekija, o localitate situată pe malul drept al Dunării de aproximativ o mie de locuitori.

Două elicoptere ale Ministerului de Interne s-au angajat în această operaţiune.

Situaţia este foarte dificilă în oraşele Negotin, Kladovo şi Majdanpek şi, în general, în estul ţării, unde a plouat toată ziua.

Peste 50 de litri de apă pe metru pătrat au căzut în această regiune.

În Croaţia, mai multe oraşe din centrul ţării, în special Sisak şi Karlovac, sunt afectate de inundaţii cauzate de ploi diluviene care cad încontinuu de aproape o săptămână.

Aproximativ 2.000 de persoane au fost evacuate la Karlovac în cursul weekendului, dar intemperiile nu au provocat victime.

În Bosnia şi Herţegovina, unde inundaţiile din luna mai au provocat pagube imense, situaţia era stabilă, doar oraşul Cazin, în vestul ţării, fiind afectat de intemperii.

Aproape două milioane de persoane au devenit victime ale inundaţiilor care au afectat în mai Serbia şi Bosnia şi Herţegovina. Pagubele materiale au fost estimate la două miliarde de euro în Bosnia şi Herţegovina şi între 1,5 şi două miliarde de euro în Serbia.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 El este masonul crescut la sân de servicii, pe cale să-l îngroape pe Coldea...

2 Generalul rus Vadim Șamarin, adjunctul lui Gherasimov, a fost reținut

3 „Regele este prea plictisitor în pat”

4 O avea chiloți pe ea?

5 SF curat...