Serbia va urma linia adoptată de Germania, Austria și Slovenia în cazul refugiaților

Serbia va urma linia adoptată de Germania, Austria și Slovenia în cazul refugiaților

Premierul sârb Aleksandar Vucic a declarat miercuri că Serbia nu va fi o 'parcare' sau un 'centru de colectare' pentru refugiați și că va tratata în mod uman și în conformitate cu legea 'numărul minim de refugiați' care au rămas în Serbia după închiderea rutei Balcanilor, relatează Tanjug.

Referindu-se la închiderea rutei Balcanilor, Vucic a declarat că Serbia se comportă în conformitate cu ceea ce se întâmplă pe teren în Germania, Austria, Slovenia și Croația și va continua să facă acest lucru în viitor.

'Vom trata numărul minim de refugiați din țara noastră în conformitate cu dreptul internațional public și umanitar, însă vom arăta, desigur, partea noastră umană', a mai spus Vucic.

Premierul sârb a afirmat că țara sa va continua să acționeze în mod responsabil, protejând drepturile omului în cazul refugiaților, însă nu va deveni o 'parcare sau un centru de colectare pentru refugiați'.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”