Serena Williams a câștigat pentru a șaptea oară turneul de la Wimbledon

Serena Williams a câștigat pentru a șaptea oară turneul de la Wimbledon

Jucătoarea americană de tenis Serena Williams a câștigat pentru a șaptea oară în cariera sa turneul de la Wimbledon, după ce a învins-o sâmbătă în finală, cu 7-5, 6-3, pe germanca Angelique Kerber.

Williams, numărul unu mondial, și-a trecut cu această ocazie în palmares al 22-lea său titlu de Mare Șlem, egalând-o pe germanca Steffi Graf, singura până în prezent cu cel mare număr de trofee majore cucerite în era profesionistă (începând din 1968).

Recordul absolut este deținut în continuare de australianca Margaret Court, care a câștigat 24 de titluri în anii '60-'70, unele dintre ele însă înaintea erei open.

La aproape 35 de ani, pe care îi va împlini în luna septembrie, Serena Williams va putea ataca acum acest record, pentru a încerca să devină cea mai bună jucătoare din toate timpurile.

Americanca a avut nevoie de o oră și 21 minute de joc pentru a se impune în partida cu Angelique Kerber, luându-și cu această ocazie revanșa în fața germancei după finala pierdută la Australian Open, în luna ianuarie.

AGERPRES (editor: Mihai Dragomir, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale