Serena Williams, în finala turneului de la Roland Garros

Serena Williams, în finala turneului de la Roland Garros

Jucătoarea americană de tenis Serena Williams, numărul unu mondial, s-a calificat în finala turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Șlem al anului, joi, după ce a învins-o în semifinale, în trei seturi, pe elvețianca Timea Bacsinszky (N.23), cu 4-6, 6-3, 6-0.

În finală, Williams o va înfrunta pe cehoaica Lucie Safarova (N.13), care a dispus cu 7-5, 7-5 de sârboaica Ana Ivanovic, a șaptea favorită. Safarova va disputa prima sa finală de Mare Șlem din carieră.

Williams a reușit să revină pentru a patra oară la ediția din acest an a Openului Franței, după ce a pierdut primul set, cum s-a întâmplat cu Anna-Lena Friedsam (turul al doilea), Victoria Azarenka (turul al treilea) și Sloane Stephens (optimi).

Serena, care se luptă cu o gripă, s-a impus după o oră și 54 de minute și va juca a treia sa finală la Roland Garros, după titlurile câștigate în 2002 și 2013. Dacă se va impune la Paris, americanca își va trece în palmares al 20-lea titlu de Mare Șlem din carieră.

Serena și Safarova s-au înfruntat de opt ori până acum, dar americanca a învins de fiecare dată.

De notat că Safarova nu a pierdut niciun set la ediția actuală a turneului de la Roland Garros și este prima cehoaică din ultimii 34 de ani care joacă finala la Internaționalele Franței. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

2 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 Anumiți „grei” din intelligence beneficiază de o protecție specială, care îi face imuni?

5 Așa o fi, cum zice omul ăsta?