Serghei Lavrov, ultimatum pentru Ucraina privind teritoriile anexate ilegal: „Până nu e prea târziu”

Serghei Lavrov, ultimatum pentru Ucraina privind teritoriile anexate ilegal: „Până nu e prea târziu”

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat luni că Ucraina trebuie să îndeplinească propunerile Moscovei cu privire la "noile lor teritorii", în caz contrar armata rusă va lua măsuri.

Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe FOTO: Profimedia

"Inamicul este foarte conștient de propunerile noastre privind demilitarizarea și deznaționalizarea teritoriilor controlate de regim și eliminarea amenințărilor la adresa securității rusești de acolo, inclusiv a noilor noastre teritorii Herson, Zaporojie, Donețk și Lugansk", a declarat Lavrov.

"A mai rămas un singur lucru de făcut: să le îndeplinim înainte de a fi prea târziu. În caz contrar, armata rusă va lua problema în propriile mâini. În ceea ce privește durata conflictului, mingea este acum în terenul Washingtonului și al regimului său. Ei pot opri această rezistență zadarnică în orice moment.", potrivit CNN.

Rusia a revendicat controlul asupra celor patru regiuni Luhansk, Donețk, Zaporojie și Kherson după referendumuri false în septembrie, criticate pe scară largă de Kiev și de guvernele occidentale ca fiind o încălcare a dreptului internațional.

Însă Rusia s-a confruntat de la început cu eșecuri în aceste zone - forțele Moscovei nu dețineau controlul deplin asupra teritoriilor atunci când acestea au fost validate ca parte a Federației Ruse.

La doar câteva săptămâni după anexarea ilegală a Hersonului, Ucraina și-a revendicat capitala regională cu același nume, eliberând aproximativ 10.000 de kilometri pătrați și mutând artileria sa în raza de acțiune a Crimeei.

Săptămâna trecută, președintele rus Vladimir Putin a recunoscut că situația din cele patru teritorii ocupate este "extrem de complicată", o fereastră rară către provocările cu care se confruntă Moscova în zonele pe care a încercat să le anexeze ilegal.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

2 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

3 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”

4 VIDEO Ce a căutat Piedone la Istanbul?

5 VIDEO Priviți noua „drăcovenie” scoasă de americani din „cutia cu maimuțe”