Serghei Şoigu a inspectat taberele de antrenament ale Districtului Militar Sud, aproape de graniţa cu Ucraina

Serghei Şoigu a inspectat taberele de antrenament ale Districtului Militar Sud, aproape de graniţa cu Ucraina

Ministrul apărării rus, Serghei Şoigu, a inspectat taberele de antrenament din Districtul Militar Sud, în apropiere de graniţa cu Ucraina, unde a supervizat pregătirea de luptă a militarilor cu contract din unităţile militare nou formate, a informat sâmbătă instituţia pe care o conduce, transmit EFE şi Reuters.

Militarii, care au primit deja pregătire individuală timp de două săptămâni, se antrenează acum încă 38 de zile în cadrul unităţilor în tactici speciale, asistenţă medicală, tir, manipulare echipamente militare şi speciale, precum şi comunicaţii, potrivit Agerpres.

La încheierea pregătirii, militarii vor merge în zonele către care au fost alocaţi, unde va continua coordonarea luptei în cadrul unităţilor militare, a explicat ministerul rus.

Reprezentanţii comandamentului Districtului Militar Sud l-au informat pe ministrul Şoigu că toate exerciţiile se desfăşoară sub conducerea ofiţerilor cu experienţă de luptă dobândită în război.

Ministerul rus a dat publicităţii o înregistrare video pe canalul său de Telegram în care apărea Şoigu, îmbrăcat în uniformă militară, inspectând militarii la un poligon de tragere, în prima sa apariţie publică alături de trupe după revolta eşuată de luna trecută a grupării de mercenari Wagner, scrie Reuters.

Agenţia de presă britanică notează că Ministerul Apărării rus nu a precizat când anume a fost filmată înregistrarea video şi nici când a avut loc inspecţia.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat