Serghei Șoigu ar fi vizitat zona așa-zisei „operațiuni militare speciale” din Ucraina

Serghei Șoigu ar fi vizitat zona așa-zisei „operațiuni militare speciale” din Ucraina

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, s-a deplasat în Donbass pentru inspecta lucrările de reconstrucţie efectuate în zona ocupată de Moscova, susține armata rusă într-un comunicat publicat luni.

Serghei Șoigu FOTO EPA-EFE

„În cadrul unei deplasări în zona operaţiunii militare speciale”, Şoigu a efectuat inspecţii la obiectivele de infrastructură deja reconstruite, precum şi la noi şantiere din Mariupol, se arată în comunicat, care nu precizează data acestei vizite.

La Mariupol, Șoigu ar fi vizitat în special un centru medical, unul de urgenţă şi un nou cartier rezidenţial cuprinzând douăsprezece clădiri. De asemenea, i s-a prezentat un raport privind construcţia de şcoli în acest oraş-port de pe malul Mării Azov supus unui asediu de mai multe luni înainte de a cădea în mai anul trecut, transmite AFP, potrivit Agerpres .

Un raport privind construcţia unui important apeduct ce ar trebui să lege aşa-numita Republică Populară Doneţk (DNR), din estul Ucrainei, de regiunea rusă Rostov, în sud-vestul Rusiei, i-a fost prezentat de asemenea lui Şoigu, notează sursa citată.

Această vizită intervine în timp ce continuă luptele acerbe pentru controlul asupra Bahmut, în regiunea Doneţk, o localitate cu valoare strategică limitată, dar care a devenit un simbol pentru că cele două părţi se confruntă acolo de luni de zile, precizează AFP.

Armata rusă a susținut sâmbătă că Şoigu a efectuat o inspecţie şi la un „post de comandă” pe frontul din estul Ucrainei.

La sfârşitul lunii decembrie, Serghei Şoigu ar fi efectuat două astfel de vizite în zona aşa-numitei „operaţiuni speciale” din Ucraina.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Așa o fi?