Seria de tweet-uri ale lui Trump cu mesaje critice la adresa lui Macron, 'făcute pentru americani'(Palatul Elysee)

Seria de tweet-uri ale lui Trump cu mesaje critice la adresa lui Macron, 'făcute pentru americani'(Palatul Elysee)

Palatul Elysee a relativizat marţi semnificaţia seriei de tweet-uri în care Donald Trump l-a atacat cu virulenţă pe preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, apreciind că acestea au fost 'făcute pentru americani', relatează France Presse.

Preşedinţia franceză a refuzat 'orice comentariu oficial' în urma unei serii de cinci mesaje postate pe Twitter de către preşedintele american în ultimele două zile de la sosirea sa dintr-o vizită la Paris, unde s-a aflat pentru Centenarul armistiţiului din 1918.

Un consilier al preşedinţiei franceze a apreciat că aceste postări au fost 'făcute pentru americani, altfel nu ar fi fost scrise în engleză'. 'Nu e nevoie să comentăm conţinutul dedicat concetăţenilor săi', potrivit lui.

'Donald Trump a sosit printre primii la Paris şi şi-a rezervat prima întâlnire cu preşedintele Macron. Aceste semnale au o valoare mult mai mare decât tweet-urile pe care le ştim cum şi de ce sunt făcute', a adăugat el în timpul unui prânz organizat de Asociaţia Presei Prezidenţiale.

Potrivit acestuia, 'relaţia între Emmanuel Macron şi Donald Trump nu este întotdeauna uşoară, dar ea este continuă (...) Dincolo de tweet-uri, ceea ce contează este că ei vorbesc (telefonic) de mai multe ori pe săptămână şi că evocă subiecte care perturbă mersul lumii'.




Într-unul din tweet-urile sale, locatarul de la Casa Albă a scris că 'problema este că Emmanuel Macron suferă de o popularitate foarte scăzută în Franţa, 26%, şi se confruntă cu o rată a şomajului de aproape de 10%'.




'MAKE FRANCE GREAT AGAIN', a scris Trump cu majuscule într-un alt tweet, reluând sloganul său de campanie:'America mai întâi' ('America First").

Anterior, Macron parafrazase sloganul preşedintelui american: ' 'Make our planet great again', după decizia SUA de a se retrage din acordul privind climatul de la Paris.AGERPRES/ (AS-autor: Lilia Traci; editor: Mariana Ionescu, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...