Serie de explozii în Belgia: Putin denunță 'crimele barbare'; Pușkov acuză politica NATO

Serie de explozii în Belgia: Putin denunță 'crimele barbare'; Pușkov acuză politica NATO

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a calificat drept o 'crimă barbară' seria de explozii care a zguduit marți dimineață capitala belgiană Bruxelles, ce a curmat viața a peste 20 de persoane, relatează DPA.

* Atacuri teroriste la Bruxelles

'Lupta împotriva acestui flagel impune o cooperare internațională de cel mai înalt nivel', a afirmat Putin, prezentând condoleanțe regelui Belgiei, Philippe, în legătură cu numărul mare de victime în urma presupuselor atentate.

Aleksei Pușkov, președintele Comisiei pentru afaceri internaționale din Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului rus), consideră atentatele de marți de la Bruxelles drept o nouă dovadă de inconsistență a politicii duse de NATO, relatează agenția rusă de presă Regnum.

'În timp ce Alianța Nord-Atlantică se ocupă de instalarea de noi unități militare în statele baltice, iar SUA împreună cu NATO intenționează să crească în mod substanțial prezența lor în Europa de Răsărit, la Bruxelles, chiar sub nasul lor, unde se află între altele și sediul Organizației, sunt uciși oameni' în atentate teroriste, a afirmat Pușkov, într-o postare pe Twitter.

Conducerea Alianței Nord-Atlantice este obligată să tragă concluzii din exploziile de pe aeroportul Zaventem și metroul de la Bruxelles și să acorde o atenție sporită mai degrabă pericolelor reale la adresa europenilor decât imaginarei 'amenințări ruse', mai spune Pușkov.

'Până când (Jens) Stoltenberg luptă (...) cu imaginara 'amenințare rusă' și amplasează trupe în Letonia, sub nasul său, la Bruxelles, sunt aruncați în aer oameni' în atacuri teroriste, scrie oficialul rus într-o postare pe Twitter.

Peste 20 de persoane au murit în exploziile care s-au produs marți, la Bruxelles, pe aeroportul Zaventem și în cel puțin o stație de metrou din cartierul european, potrivit unui bilanț provizoriu anunțat de pompieri, conform AFP. Conform unor surse, cel puțin un atacator sinucigaș s-a aruncat în aer pe aeroportul din Zaventem.

AGERPRES/(AS — autor: Lilia Traci, editor: Gabriela Ionescu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...