Serie de replici și în această noapte, în Gorj. Pământul continuă să se cutremure în apropiere de Tg. Jiu

Serie de replici și în această noapte, în Gorj. Pământul continuă să se cutremure în apropiere de Tg. Jiu

Risc Seismic

Cea mai puternică replică din această noapte a cutremurului de marți, din Oltenia, a avut o magnitudine de 4,2 grade pe scara Richter.

Epicentrul cutremurelor din Oltenia. Sursa: INCDFP

Și în această noapte, pământul din zona de centru și vest a Olteniei a continuat să se zguduie, fiind înregistrate nu mai puțin de opt replici cu magnitudini cuprinse între 2,1 și 4,2 grade pe scara Richter.

Cele mai puternice replici din această noapte a cutremurului de marți, din Oltenia, au avut loc la 03:07:06 (ora României), magnitudinea înregistrată fiind de 4,2 grade pe scara Richter și la 23:28:28 (ora României), magnitudinea înregistrată fiind de 3,9 grade pe scara Richter.

Un număr de peste 200 de replici au urmat cutremurului de magnitudine 5,7 produs marţi în judeţul Gorj, cel mai mare în această zona seismică, potrivit datelor publicate de Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Potrivit INCDFP, zona în care au avut loc aceste cutremure este cunoscută printr-o activitate seismică slab-moderată, cu evenimente cu magnitudine de peste 5 grade foarte rare. Ultimul cutremur estimat cu magnitudinea de 5,2 pe scara Richter a fost produs 1943, la adâncimea de 9,9 km. Alte cutremure mai semnificative produse în zonă au fost în 1912 - 4,5, adâncime 10 km, 1916 - 3,9 adâncime 10 km, 1962 - 4, adâncime 16 km şi 1963 - 4,5, adâncime 10 km.

Sursa: adevarul.ro

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro